Sport

Terematlétikai verseny Székesfehérváron

Új atlétikai versenysorozatot hívott életre Magyar Atlétikai Szövetség, melynek első terematlétikai versenyét az ARAK rendezte meg a Tóvárosi Iskolában.

A SPORT XXI Alap Program első terematlétikai versenyére a régióból Tatabánya és Veszprém képviseltette magát nyolc csapattal, míg Fehérvárról kilenc csapat indult, így összesen 136 gyermek vett részt a megmérettetésen. Öt versenyszámban és két korcsoportban mérhették össze ügyességüket a csapatok. Elsőként az U13-as korosztály csapatai léptek pályára, majd az U11 mutathatta meg mire képes. Szembeváltóval kezdődött a verseny majd ismét egy futószám következett, méghozzá az akadályváltó, ami a gyerekek kedvencének bizonyult. Helyből távolugrás, majd a medicinlabda dobás és a záró versenyszám a szemből magasugrás volt.
A versenyszámokban szerzett helyezési pontok döntötték el a végső sorrendet.
Az új országos terematlétikai verseny alapja, az eddig csak Székesfehérváron működő ARAKAKTIV verseny. A már három éve sikeresen futó sorozat tavaszi fordulója különben március 19-én kezdődik, és április 14-én a Sóstói stadionban a városi döntővel zárul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik