Sport

Öt év után nyerne az Alba Szolnokon

Csúcsrangadót rendeznek a férfikosárlabda-bajnokságban szerda este: a bajnok Szolnok fogadja a tavalyi ezüstérmes Albacompot.

A 13. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolják a Tiszaligeti Sportcsarnokban, ahol két kiváló formában lévő csapat találkozik.

A bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK nemzetközi menetelésének közepette kell, hogy pályára lépjen, Pór Péter együttese ugyanis páratlan magyar bravúrt végrehajtva bejutott az EuroChallenge sorozat legjobb nyolc csapata közé, és várhatja a lett Ventspils elleni következő kört.

A szerdai párosítás pikantériája, hogy az elmúlt évben ez a két együttes játszotta a bajnoki döntőt, és a Szolnok kiélezett csatában kettő nullás hátrányból végül három kettőre diadalmaskodott. Az is a hazai csapat malmára hajtja a vizet, hogy a vendégek utoljára 2007. március 24-én tudtak alapszakasz-mérkőzést nyerni a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Ott, ahol az előző fordulóban a listavezető Szombathely is alulmaradt, 79-74 arányban. Az Alba egy könnyed 22 pontos kaposvári sikerrel hangolt a szerdai mérkőzésre. Apropó hangok, a vendégegyüttes ebben is megpróbál versenyre kelni a hazaiakkal, a klub magára vállalta a szimpatizánsai utazási költségét és egy buszt is rendelkezésükre bocsát – írja az albakosar.hu

Pór Péter, a Szolnok edzője úgy gondolja, ha meg tudják fékezni az ellenfél gyors indításain alapuló taktikáját, akkor vidám hétköznap este köszönthet a Tisza partjára. Kollégája, Dzunics Braniszlav ezzel szemben a kemény védekezésre és az eladott labdák csökkentésére helyezi a hangsúlyt előzetes elemzésében.

Férfi kosárlabda NB I.
Szolnoki Olaj KK – Albacomp Fehérvár
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, szerda, 20 óra
Vezeti: Papp P., Benczur T., Farkas G. (Bodrogváry)
Várható kezdőötösök:
Szolnok: Trotter – Horváth – Mills – Nikolov – Báder.
Albacomp: Simon B. – El-Amin – Hollis – Keller Á. – Chism.
A találkozót a SportKlub élőben közvetíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik