Sport

Megvan a keret az asztalitenisz csapat-vb-re

A szövetségi kapitányok kihirdették az utazó kereteket a március 25. és április 1. között, Dortmundban rendezendő asztalitenisz csapat-világbajnokságra.

Németország hatodik legnagyobb városa ad otthont és legfőképpen asztalt az idei asztalitenisz csapat-világbajnokságnak. A nemzeti válogatottaknál javában tartanak a kerethirdetések, így a magyar szakemberek is megnevezték a vb-résztvevőket.

A nőknél Téglás Péter, a női válogatott szövetségi kapitánya az országos bajnokság első három helyezettjére, azaz Póta Georginára, Lovas Petrára és Pergel Szandrára, valamint a rutint képviselő Tóth Krisztinára épít. Két évvel ezelőtt Moszvában csapatunk a 7. helyen végzett, idén a világelithez tartozó Kína, Románia, Fehéroroszország, Ukrajna, Egyesült Államok kvartettből a továbbjutás is megsüvegelendő teljesítmény lenne

A férfiaknál Harczi Zsolt szövetségi kapitány a Jakab János, Kosiba Dániel, Pattantyús Ádám és Zwickl Dániel összetételű csapatot küldi harcba.

Az orosz fővárosban 2010 tavaszán a 8. helyen végzett csapatnak az idei jobb szerepléshez Ausztria, Dánia, Franciaország, Dél-Korea és Tajvan válogatottján vezetne az út, de Harczi korábban azt nyilatkozta, semmi esély a 8. hely elérésére ebben a mezőnyben.

A kapitány ezzel együtt pozitívumként értékelte, hogy Jakab János felépült a súlyos sérüléséből, így esély nyílt egy jó eredmény kiharcolására. Meglepetésre nem került be az utazók közé az országos bajnokság győztese, Fazekas Péter és Lindner Ádám, az egyetlen magyar top 100-as játékos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik