Sport

Hatalmas csata lesz Debrecenben

Kiss László szövetségi kapitány szerint óriási versenyek lesznek óriási mezőnyökkel a májusi, debreceni úszó Európa-bajnokságon.

A szakvezető – amint az az Eb sajtószolgálatának szerdai beszámolójából kitűnik – erről a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökségi ülésén beszélt, amelynek középpontjában a kontinensviadal előkészületei álltak.

“Ellentétben 2008-cal, amikor több nagy nemzet szinte teljesen távolmaradt az eindhoveni kontinensviadaltól, most mindenki hatalmas csapattal jön. Megdöbbentő, hogy huszonöt-harmincfős létszámokat adnak meg, miközben négy éve az angolok csak váltóban indultak, a németek pedig négy úszóval képviseltették magukat” – jelentette ki a kapitány.

Az összejövetelen elhangzott, hogy kedden Debrecenben jártak az Omega cég ausztriai kirendeltségének képviselői, akikkel az időmérő-berendezések telepítésének részletezése mellett megállapodtak abban is, hogy az Eb-re a legmodernebb rajtkövek érkeznek a debreceni fedett uszodába.

Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója az ülésen arról tájékoztatott, hogy mindössze két napja kezdődött a jelentkezés az önkéntesek számára, de máris csaknem félszázan jelezték közreműködési szándékukat.

Az úszó Eb-re május 21. és 27. között kerül sor Debrecenben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik