Sport

Wöller Gergő sérülten is Eb-bronzérmes

Wöller Gergő bronzérmet szerzett a szabadfogásúak 66 kg-os kategóriájában a belgrádi birkózó Európa-bajnokság nyitónapján.

A tavaly ötödik helyen végzett magyar versenyző a harmadik helyért rendezett mérkőzésen három szoros menetben (1-0, 0-1, 1-0) győzte le a grúz Otar Tusisvilit. Győzelmének értékét növeli, hogy az előző mérkőzésén megsérült, és beragasztott térddel lépett szőnyegre.

“Sajnos a vigaszági meccsen megroppant Gergő térde, de sikerült helyrepofoznunk. Úgy látszik, akkor birkózik a legjobban, amikor fáj valamije, mert most a bronzmeccsen hibátlan produkciót nyújtott, meg se tudta fogni az ellenfele – nyilatkozta Gulyás István szabadfogású szakágvezető. – Egész nap jól birkózott egyébként, a bolgár elleni negyeddöntőben is csak nagyon szoros csatában kapott ki, abban a meccsben is benne volt a győzelem. Azt hiszem, ha mindig így birkózna, mint most, már sokkal több érme lenne a világversenyekről.”

Wöller Gergő pályafutása harmadik Eb-bronzát szerezte meg, de 2007-ben és 2008-ban még egy kategóriával lejjebb, 60 kilóban állhatott fel a dobogóra.

A nap másik két magyarja közül a 18. életévét jövő héten betöltő Dénes Mercédesz ötödik lett a nők 48 kg-os kategóriájában, a 96 kilós Fodor Tamás a negyeddöntőben búcsúzott.

Szerdán a szabadfogású Molnár Róbert (55 kg) és Molnár József (60 kg), illetve Szabó Emese (59 kg) lép szőnyegre az Eb-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik