Sport

Viharos iksz a pólórangadón

Az éllovas Szeged hazai medencében döntetlenre végzett a Honvéddal a Vodafone férfi ob I.-ben. A vendégek óvni fognak.

A 18. forduló keddi rangadóján perceken át képtelenek voltak érdemi támadást végigvezetni az újszegedi uszodában a csapatok, s már a fele lefutott az első nyolc percnek, amikor – büntetőből – vezetést szerzett a hazai együttes. Jóllehet igen gyorsan kétszer is kiállították a korábbi válogatott Honvéd-védőt, Mátyás Zoltánt, emberelőnyből sem tudott eredményes lenni a Tisza-parti alakulat, igaz, a forduló előtt a tabellán negyedik Honvéd is hatástalanul kísérletezett. A kölcsönös gólképtelenségben nagy szerepe volt a szigorú, fegyelmezett védekezésnek, így elsősorban annak, hogy remekelt a két utolsó ember, a hazaiak válogatott hálóőre, Baksa László, a túloldalon pedig a kétszeres olimpiai bajnok, a legutóbbi szezon legjobb kapusának választott Gergely István.

A “védő-őrző szolgálatok” domináltak a második negyedben is, és már csak két perc volt vissza a nagyszünetig, amikor – két hatalmas vendégkapufa után – megszületett a fővárosiak első, egyszersmind egyenlítő gólja: a válogatott center Hárai Balázs biztos kézzel ejtett Baksa fölött a hálóba (1-1). Válaszul a háromszoros ötkarikás aranyérmes középcsatár, Molnár Tamás bombázott a bal felső sarokba, de Hárai még az utolsó pillanatban a hazai kapuba kotort egy lecsorgó labdát (2-2).

Török Béla távoli, ám roppant erős és pontos löketével a harmadik játékrész elején visszakerült az előny a hazaiakhoz (3-2), majd egy elpackázott Honvéd-fór után a szegedi emberelőnyt Somogyi Balázs jól fejezte be, az ekkor mesterhármast jegyző Hárai azonban életben tartotta a Honvéd-reményeket (4-3).

A befejező negyedben előnyből előbb Jansik Dávid egalizált, majd Salamon Ferenc látványos kapufás góljával elhúzott 5-4-re a fővárosi alakulat, szintén fórból azonban Somogyi “ikszre” hozta az állást bő két perccel a meccs vége előtt (5-5). A finisben aztán Hárai – hat a négy elleni játéknál – parádésan lőtt a jobb felsőbe, de a zsűri hibája miatt – a kelleténél később engedték vissza a szegediek egyik emberét – érvénytelenítették a találatot…. A megismételt Honvéd-akcióból viszont nem lett gól, így maradt a döntetlen.

A viharos végjáték után a Honvéd szakosztály-igazgatója, Novák Ferenc a meccset közvetítő SportKlub televíziónak jelezte, hogy megóvják a találkozót bírói műhiba miatt.

A nap másik mérkőzésén az Eger nyerni tudott a Kaposvár vendégeként.

Eredmények – férfivízilabda ob I., 18. forduló

A-Híd Szeged Beton VE – Groupama-Honvéd 5-5 (1-0, 1-2, 2-1, 1-2)
Góldobók: Somogyi 2, Kiss Cs., Molnár, Török 1-1, illetve Hárai 3, Jansik, Salamon 1-1

Kaposvári VK – ZF-Eger 11-16 (2-5, 1-4, 5-3, 3-4)
Legjobb dobók: Papp 3, illetve Hosnyánszky 5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik