Sport

Megmenekülhet az Eger-rali

Nagyon úgy tűnik, hogy mégsem marad el a 2012-es országos ralibajnokság idénynyitó futama, és kilencedszer is Egerben kezdődhet a pontgyűjtés.

Hétfőn az idei rali-ob idénynyitójának, az Eger-ralinak a szervezői bejelentették, hogy a megfelelő anyagi háttér hiánya miatt elmarad a futam. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) keddi közleménye szerint viszont szinte biztosan megmenekül a viadal.

„Szinte megállás nélkül azon dolgozott mindenki a szervező bejelentését követően, hogy ne maradjon el az immár hagyományosan Egerben rendezett idénynyitó. Az MNASZ abszolút elkötelezett a verseny megrendezésében, így rövid időn belül egy támogató segítségével kipótoljuk a futam megtartásának anyagi hátteréből hiányzó harminc százalékot. Már tárgyalunk a szervezőkkel az Eger Rally megtartásáról, ám ha így sem vállalják, akkor a szövetség saját hatáskörben rendezi meg az idénynyitót. Kijelenthetem, mindenképpen szeretnénk, ha lenne verseny, azaz március 30-a és április 1-e között immár kilencedik alkalommal Egerben kezdődhetne a pontvadászat. Megmentjük az Eger Rallye-t!” – fogalmazott Botka Endre, az MNASZ Rallye Bizottságának megbízott vezetője.

Nagyon örül a hírnek a sportág 2009-es abszolút bajnoka, a Skoda Rallye Team Hungary versenyzője,Herczig Norbert, aki szerint nagyon rossz üzenete lett volna mindenki számára, ha elmarad az idénynyitó.

„Most már bizakodó vagyok, hisz amikor meghallottam, elmaradhat az Eger Rallye, az egész csapatommal azonnal azon kezdtünk el dolgozni, hogy megmentsük a versenyt. Nagyon elkeserített, hogy egyáltalán kialakulhatott ilyen szituáció, és úgy vélem, ennek elkerülése érdekében az illetékeseknek át kellene gondolniuk a rendezéssel kapcsolatos koncepciókat” jelentette ki

A szakágban most debütáló 2007-es gyorsasági motoros-világbajnok, Talmácsi Gábor szerint amilyen ritka, annyira örömteli a sportágban tapasztalható összefogás. „Példaértékű a verseny megmentésére szerveződő összefogás. Nagyon elszomorodtam, amikor hallottam, hogy elmaradt az Eger Rally és egy versennyel kevesebbszer állhat rajthoz a mezőny. De nagyon örülök, hogy végül mégis a hagyományoknak megfelelően az egri versennyel indul az idei szezon. Nagyon várom a nyitófutamot, melynek hangulatáról, egyediségéről a csapatom már sokat mesélt” – nyilatkozta a Maricsek Racing Team versenyzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik