Sport

Estig eldőlhet, hol lesz a Barcelona-Bilbao spanyol kupadöntő

A spanyol labdarúgó-szövetség vezérkara kedden dönthet arról, hol rendezzék a Király Kupa döntőjét az FC Barcelona és az Athletic Bilbao között.

A színhely körül jó ideje vita van a felek között. Eleinte még biztos befutónak tűnt a Real Madrid stadionja, a Santiago Bernabéu, amely mind a katalán, mind a baszk klubnak megfelelt volna, csakhogy a fővárosiak – belső munkálatokra hivatkozva – kitértek a rendezői szerep elől.

Ezek után a Barca egy másik madridi élvonalbeli gárda, az Atlético otthonát, a Vicente Calderónt javasolta, az Athletic ugyanakkor a sevillai La Cartuja stadiont kezdte favorizálni. Megegyezés híján maradt a döntés a futballszövetség vezetőire, akik lehet, hogy egy harmadik színhelyet fognak választani, jelesül a valenciai Mestalla Stadiont, ahol amúgy már rendeztek kupafinálét. Ha a keddi összejövetelen nem tudnák rávenni a feleket a megállapodásra, az is előfordulhat, hogy sorsolás útján döntik el, hol legyen a május 25-re kiírt Király Kupa-döntő. Éppenséggel magának a meccsnek a dátuma is változhat, elsősorban attól függően, hogy az európai fociszíntéren, a Bajnokok Ligájában meddig jut a címvédő Barcelona.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik