Sport

Babos Tímea áll a legjobb helyen a világranglistán

A WTA legfrissebb világranglistáján Babos Tímea a 68. helyen áll, ezzel megőrizte egy héttel ezelőtti pozícióját.

A mögöttünk hagyott héten Babos Tímea egyesben nem lépett pályára. A pozíciójában nincs újdonság, a státuszában annál inkább, hiszen először mondhatja el magáról, hogy a rangsorban ő a legmagasabban jegyzett magyar játékos.

A legfrissebb összeállításban ugyanis Arn Gréta a 70., Czink Melinda a 124., Jani Réka pedig a 157. helyen áll, ők négyen fértek be a mieink közül a legjobb kétszázba a WTA-nál.

A most zajló versenyekre való jelentkezéskor még a néhány héttel korábbi helyezés az iránymutató, így Babos nemhogy a most kezdődő Indian Wells-i szupertorna, de még a jövő heti, nassaui 100 ezer dolláros viadal főtáblájára sem fért fel. A Felix Promotionnel együttműködő játékos így aztán folytatja karibi körútját, és a héten Irapuatóban, a jövő héten pedig Poza Ricán ragad ütőt, a pontgyűjtés reményében.

A labdarúgó-válogatottal ellentétben Irapuato kedves emlék neki, tavaly párosban nyert itt, ráadásul már 2012-ben is megtapasztalhatta, mennyire figyelmesek a torna szervezői. Amikor ugyanis bejutott a később általa megnyert monterreyi torna elődöntőjébe, az irapuatói rendezők hatalmas virágcsokrot küldtek neki, és boldogságukat fejezték ki, amiért hozzájuk is ellátogat.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik