Sport

Mennie kellett az edzőlegendának Torontóból

Az NHL-ben szereplő Toronto Maple Leafs jégkorongcsapata menesztette Ron Wilsont, az együttes trénerét.

A kanadai hokicsapat a legutóbbi tizenegy meccséből csak egyet nyert meg, így lecsúszott a playoff-helyekről az észak-amerikai profi jégkorongligában.

Brian Burke, a Leafs ügyvezető igazgatója Randy Carlyle-t nevezte ki Wilson utódjának. Carlyle és Burke dolgozott már együtt, 2007-ben a csapat történetében először Stanley-kupa-győzelmet ünnepelhettek az Anaheim Mighty Ducks gárdájánál.

„Nem volt könnyű meghozni a döntést. Szeretném megköszönni Ronnak az elmúlt négy év kemény és odaadó munkáját” – nyilatkozott Burke.

Wilson menesztése néhány hónappal azután következett be, hogy szerződést hosszabbított a klubbal. Ezután mindenkit sokkolt az együttes hat meccses nyeretlenségi szériája.

Az egyre frusztráltabb torontói drukkerek a Florida Panthers elleni keddi találkozón a „menjen Wilson”, „menjen Wilson” skandálásával fejezték ki elégedetlenségüket. A Leafs azt a meccset is elveszítette, a Panthers 5-3-ra diadalmaskodott.

Wilson a 2010-es vancouveri téli olimpián a második helyet érte el az amerikai válogatottal. Ő az egyik legsikeresebb menedzsere az NHL történelmének: 18 szezon alatt 648 győzelmet és 561 vereséget tudhat magáénak. A Toronto mellett az Anaheim, a Washington, és a San Jose gárdáját irányította pályafutása során.

Wilson az egyike annak a hét trénernek, melyek több mint 600 győzelmet tudnak felmutatni az NHL-ben. Összesen 1401 meccsen irányította csapatait, ezzel negyedik az örökranglistán.

A dicső múlt annál sivárabb jelent hozott magával. A Torontóban töltött négy éve alatt a brigád egyszer sem jutott be a rájátszásba.

Carlyle – aki az 1980-81-es szezonban megnyerte a legjobb védőjátékosnak járó Norris-trófeát – hét éven át volt az Anaheim edzője. Ezalatt ötször kerültek be a rájátszásba, 2007-ben egészen a végső győzelemig jutottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik