Sport

Kosársuli: nem sikerült a kötelező győzelem

Rendkívül feszült hangulatú, és nagy iramú összecsapást hozott az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli szombat esti mérkőzése.

A kék-sárgáknak azonban nem sikerült hozni a kötelezőt a Tiszaújváros ellen, így egyre távolabbra került a rájátszásba kerülés lehetősége. Kiegyenlítetten kezdtek a csapatok. Kukla 4 perc után dobott hármasával 9-8 volt az állás, ezután is a center vitte a prímet. Jó iramban zajlott a meccs, mindkét oldalon sokat futottak a játékosok, de ebből sok eladott labda is született.

Az első szünet után 18-17-nél folytatódott az összecsapás. Mindkét gárda idegesen játszott, feszült volt a hangulat. Agresszíven védekeztek a tiszaújvárosiak, aminek egyre kevésbé találták a gyenge pontját a kék-sárgák, ki is csúszott a kezükből a vezetés.(21-22)A közönség még ekkor egy percre sem látta játszani a 224 centiméteres centert, Dalibor Micicet. Vejinovics alaposan rápörgött a találkozóra, kintről és közelről is veszélyes volt. Kissé sikerült elszakadni, Vas suhintott triplát, 35-28.

A második félidő elejére csak 3 pont maradt az előnyből. Vas és Szilágyi vitte hátán a Kosársulit. De a vendégek továbbra sem akartak leszakadni. A palánk alatt Lajsz Gergely sokszor megkeserítette Kukla életét, rengeteg támadó lepattanót kapott le.  Folytatódott a thrillerekbe illő hajsza a grundon, így hat perc után kiegyenlítettek a fekete mezesek, sőt Tóth dudaszókor dobott kettesével át is vették az irányítást, sokszor úgy tűnt a játékvezetők sem álltak a helyzet magaslatán, néha „bemondásra” ítéltek. Több percen át tartó gólcsendet tört meg Vas a tripla vonal mögül, így sikerült egálra menteni a negyed végén.

Utasi kezdte a pontgyártást, Lajszt azonban Babut sem tudta tartani a gyűrű alatt. Pattanásig feszült a hangulat, óriási volt a pofozkodás a játéktéren. A csapatok néhány perc után már hét faultnál jártak. Viszont legalább ennyire eredménytelenül játszottak. A záró periódus derekánál, csak 54-53-at mutatott az eredményjelző.  A Vásárhelynek semmi sem ment, mintha bedeszkázták volna a gyűrűt. Sajnos azonban a Tiszaújnak jobban ment, így 5 pontos vezetésre tettek szert. Vejinovics állt ekkor a büntetőhöz, mindkettő kimaradt, de megvolt a lepattanó, aztán eladott labda… Ezután már nem sikerült fordítani, így már csak matematikai esély maradt a rájátszásba kerülésre. Még egy fontos dologról kell szót ejteni: az égimeszelő Micic egy pillanatnyi lehetőséget sem kapott – már amennyire ez érdekes lehet.

EnterNet Vásárhelyi Kosársuli – Tisza TV Tiszaújváros 56-63 (18-17, 17-15, 14-17, 7-14)

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 600 néző.

Kosársuli: Szilágyi 4, Utasi 2, Mócsai 10, VAS 20/12, KUKLA 15/3

Csere: Vejinovics 4, Schéda-, Babut 1, Czibere-

Edző: dr. Elek András

Dr. Elek András: “Elképesztően gyenge második félidei támadójátékunkkal önmagunkat vertük meg”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik