Sport

A Vasas három gólon tartotta a Debrecent

Debrecenből is elhozta mind a három bajnoki pontot a Vasas a férfi vízilabda OB I szombati játéknapjának rangadóján.

A tabella harmadikja látogatott el a hajdúsági fővárosba, az élvonal hatodik helyezettjéhez, amely pocsékul kezdett: még fél perc sem telt el, de már a hazai kapuban táncolt a labda a Vasas horvát világ- és Európa-bajnokának, Miho Boskovicnak a jóvoltából.

Ugyanő növelte duplájára az előnyt, ám lassan magához tért a vendéglátó, és a harmadik negyedre az olimpiai bajnok Varga Tamás, illetve Simon Adrián révén kiegyenlített .

A jó iramú, de kevés találatot hozó meccsen a támadójáték mindkét félnél távol állt a tökéletestől, a védekezésben annál kiválóbb teljesítményt nyújtottak kapusaikkal az élen: a Debrecennél Branislav Mitrovic, az angyalföldieknél a válogatott Nagy Viktor őrizte hálóját egészen pazarul.

A döntetlen riadóztatta a vendégeket, még pontosabban Boskovicot, aki a piros-kékek harmadik és negyedik gólját is szerezte szabaddobásból, majd megúszásból. Aztán mások is csatlakoztak hozzá, így elsőként – még a harmadik negyedben – az ötkarikás aranyérmes center, Steinmetz Ádám. A 2-6-os állás már megadta a választ a kérdésre, hogy képes-e az angyalföldi alakulat a cívisvárosból is győzelemmel hazatérni.

A befejező negyedben tovább nőtt a különbség, a fővárosiaktól Katonás Gergő, Vámos Márton és Vörös Viktor is betalált, a hajdúságiak részéről viszont csupán Sasa Misic tudott válaszolni, így végül a Vasas 8-3-ra nyert.

A Szeged gólgazdag meccset játszott a BVSC otthonában, amely alaposan megemberelte magát a listavezető elleni meccsre – a vasutasoknál volt korábban edző Vincze Balázs, a Beton jelenlegi trénere. Az Eger Szentesen, a Honvéd Pécsen gyűjtötte be a győzelmet.

Eredmények – vízilabda OB I.
Debrecen – TEVA-Vasas-UNIQA 3-8 (0-2, 1-0, 1-3, 1-3)
A legjobb dobók: Simon, Varga T., Misic 1-1, illetve Boskovic 4
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – FTC-Fisher Klíma 15-5 (5-1, 4-0, 4-2, 2-2) A legjobb dobók: Marnitz 3, illetve Varga Zs., Illés, Korényi, Francsics, Szöllősi 1-1
KALO MÉH CS and K Szentesi VK – ZF-Eger 8-14 (4-4, 2-4, 1-2, 1-4)
A legjobb dobók: Weszelovszky 4, illetve Kovács, Bátori 3-3
OSC-Kaposvári VK 11-7 (2-1, 1-0, 5-3, 3-3)
A legjobb dobók: Zentai 3, illetve Bereczki, Balogh 2-2
BVSC-Zugló – A-HID Szeged Beton VE 11-15 (3-3, 3-6, 4-3, 1-3)
A legjobb dobók: Kocidisz, Borsós, Bedő, Ambrus 2-2, illetve Molnár 4
PVSK-Fűszért – Groupama-Honvéd 5-14 (0-5, 1-3, 4-4, 0-2)
A legjobb dobók: Bóbis 2, illetve Salamon 4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik