Sport

Megszűnt a röplabda a MÁV Előrénél

Többéves eredményes működés után Dévényi Tibor a MÁV Előre SC ügyvezető elnöke bejelentette, hogy megszűnik a klub röplabda szakosztálya.

Már tavaly érződött, hogy nagy baj van a MÁV Előre SC háza táján. Az első osztályban két éve eredményesen szerepelt női röplabda csapatot nyáron egy osztállyal visszaléptette a klubvezetés, elsősorban a megváltozott gazdasági helyzetre való hivatkozással. Igazából azonban a támogatók tűntek el az egyébként remek utánpótlás nevelő egyesületként számon tartott vasutascsapat mellől. Mondhatni, mivel nem tartozik a manapság reflektorfényben levő öt látványsportág közé, így sem a társasági adókedvezményből juttatható pénzekhez nem tudnak hozzáférni, és a szponzorok sem láttak fantáziát a csapatban. Ehhez még az is hozzájárult, hogy a két éve kis híján a bajnokság dobogóján végző együttes gyakorlatilag teljesen kicserélődött. Nyáron a változások bejelentése után Fésűs Irén vezetőedző a bajnoki címvédő BSE csapatához szerződött, és vele tartottak tanítványai is. Nem kevesebb, mint öten, a válogatott Tálas Zsuzsanna, az utánpótlás válogatott Antal Anett, Vacsi Evelin, Dzunics Anna, valamint Kondor Timea költözött a Városmajorba. A Fésűs Irént váltó Kovács Mária lényegében amatőr, és ifjúsági korú játékosokkal próbált lépést tartani az NB II-ben, de mindössze egyszer örülhettek az idei szezonban. Ez is közrejátszhatott az egyesület vezetésének döntésében…
„Olyan helyzetbe került egyesületünk, hogy nem tudjuk tovább felvállalni a folytatást, ezért az elnökség úgy döntött, hogy ideiglenesen be kell fejeznünk a röplabda szakosztály működtetését.” – mondta Dévényi Tibor ügyvezető elnök, amikor a megszüntetés okairól kérdeztük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik