Sport

Nagyon lehordta Kínát egy snookeres

Pekingben állt asztalhoz a snooker világ krémje a jelenleg is zajló Haikou China Openen. Az egyik sztár jól bemutatkozott...

Mark Allen, az egykori amatőr snooker világbajnok igen markáns véleményt fogalmazott meg a rendezvénnyel kapcsolatban, mindezt Twitter-oldalán tette.

Kijelentésével nem vívott ki elismerést a snooker világszövetség vezetősége körében. Első üzenetében így minősítette Kínát: „Ez a hely borzasztó, halott macskát találtam reggel. Büdös van mindenfele, szerintem mindenhol döglött macskák lehetnek.”

Majd kedve nem lankadt a kritizálásban és kiemelte, hogy az „emberek tudatlanok, a terem ahol játszanak minősíthetetlen, az asztalok gyengék, és az étel is ehetetlen”. Hogy tompítson egy kicsit, később megjegyezte, nem is tudatlan minden ember.

A Nemzetközi Biliárd és Snooker Szövetség elnöke, Jason Ferguson megjegyezte,  elkeserítő Allen magatartása, hiszen Kínával nagyon jó viszonyt ápolnak és ez csak egy ember magánvéleménye. Mindenesetre felülvizsgálják az esetet, hiszen minden ilyen megnyilvánulás igen rossz hatással lehet a játék jövőjét illetően.

Allen nem a megbánás útját választotta végül, hanem a sértettséget, s megjegyezte, hogy „ezentúl egy robot lesz, vélemény és érzelmek nélkül.”

 

Ajánlott videó