Sport

Lin vezényelte le a New York-i feltámadást

A Knicks kosárlabdacsapata 17 ponttal is égett az NBA legutóbbi játéknapján, mégis nyert.

Szép lassan beindul a nagyüzem az észak-amerikai profi kosárlabdaligában az All Star-hétvégét követően, csütörtökre virradóan 12 mérkőzést rendeztek az NBA-ben. Az egyik slágermérkőzés a Cleveland Cavaliers New York-i vendégjátéka volt, ahol a többi közt nyári 1/1-es Kyrie Irving és az utóbbi időben igencsak felkapott Jeremy Lin csapott össze egymással.

A Knicks igencsak beragadt a rajtnál az első félidőben, így a nagyszünet előtt már 17-el is mentek a Lovagok, azonban az estét 19 ponttal és 13 assziszttal záró Lin vezette hazaiak a második felvonást 71-42-re hozta le, ezzel összességében magabiztos győzelmet aratott.

A Knicks fordítása:

Továbbra is gödörben a címvédő Dallas Mavericks, a texasi gárda zsinórban harmadik vereségét szenvedte el, ezúttal Memphisben. A fiatal spanyol center, Marc Gasol egy masszív dupla-duplával (22 pont, 11 lepattanó) segítette övéit.

A tavalyi alapszakasz-győztes Chicago Bullsnak ellenben nagyon megy, a 29-et hintő Derrick Rose vezette gárda ezúttal San Antonióban nyert, ez pedig sorozatban a negyedik győzelme volt szeles városiaknak.

Nyert a Lakers is, a Los Angeles-i banda hazai pályán verte azt a Minnesota Timberwolvest, amely egy nappal korábban a városi rivális Clipperst verte. Kobe Bryant 31 pontot dobott, emellett ezúttal a társak kiszolgálásában is jeleskedett, nyolc asszisztot osztott ki.

A Detroit Pistons alsóházi rangadón verte a Charlotte Bobcatset, ezzel próbálta meg kiengesztelni a csapat szurkolóit, akik egy nappal korábban kénytelenek voltak végignézni, amint a Philadelphia 76ers játékosai feltörlik a Palace parkettjét kedvenceikkel. A másodéves Greg Monroe 20 lepattanót tépett a meccsen, ez pedig karriercsúcs az esetében.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Philadelphia 76ers-Oklahoma City Thunder 88-92
Washington Wizards-Orlando Magic 95-102
Boston Celtics-Milwaukee Bucks 102-96
New York Knicks-Cleveland Cavaliers 120-103
Atlanta Hawks-Golden State Warriors 82-85
Detroit Pistons-Charlotte Bobcats 109-94
Memphis Grizzlies-Dallas Mavericks 96-85
New Orleans Hornets-Toronto Raptors 84-95
San Antonio Spurs-Chicago Bulls 89-96
Denver Nuggets-Portland TrailBlazers 104-95
Utah Jazz-Houston Rockets 104-83
Minnesota Timberwolves-Los Angeles Lakers 85-104

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik