Sport

Kikapott a Volán, és véget ért az EBEL-idénye

A Sapa Fehérvár AV19 együttese 4-3-as vereséget szenvedett a Ljubljana otthonában az osztrák hokiliga negyeddöntőjében.

Az év egyik, talán a legfontosabb mérkőzésére készült a Sapa Fehérvár AV19 együttese. Már szerdán elutazott a Ljubljana otthonába a magyar EBEL-csapat, hogy regenerálódjon a keddi, otthon elszenvedett váratlan vereség (1-2) után.

A mieink remekül kezdték az osztrák jégkorong-bajnokság elődöntőjéért folytatott playoff párharcot, ugyanis 7-2-re verték a szlovéneket az első meccsen, majd egy szoros vereség után 8-1-re. Újra egyenlített az Olimpija, és azután jött a 2-1-es pofon ezen a héten.

A hatodik mérkőzésen a magyar csapat szerezte meg a vezetést Vas Márton révén az első harmadban, és ebben a játékrészben sokáig nem is született több gól, hála Adam Munrónak, a Volán kapusának. Ograjensek azonban a 16. percben egalizált.

A második etapban ismét Vas Márton volt eredményes, csakhogy a 29. percben szerzett magyar találatkor már 2-1 állt az eredményjelzőn. Ezt a 20 percet végül elvesztette a magyar csapat, McBride öt perccel a harmad vége előtt 3-2-re módosította az állást.

Pratt hozta vissza a reményt a záró játékrészben Sofron István asszisztját követően, de a játékvezetők által erősen segített szlovének a vége előtt egy kicsivel újra megszerezték a vezetést Music találatával, és onnantól már nem engedték ki a kezükből.

Fájó vereség: ezzel együtt története legnagyobb sikerét érte el ebben az évben a Volán, az alapszakasz 6. helye, majd a középszakasz 3. helye megszerzésével. A szakértők szerint ugyanakkor még több benne lett volna ebben a Fehérvárban.

Eredmény – EBEL, negyeddöntő, 6. mérkőzés
Olimpija Ljubljana – Sapa Fehérvár AV19 4-3 (1-1, 2-1, 1-1)
A végeredmény: 4-2 a Ljubljana javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik