Sport

Győri játékos a világ legjobbja

Heidi Löke, az Audi ETO KC játékosa bizonyult 2011-ben a világ legjobb női játékosának a Nemzetközi Kézilabda Szövetség által meghirdetett szavazáson.

Heidi Löke éve volt a tavalyi. A 29 éves beállós mindent megnyert, amit lehetséges 2011-ben. Májusban korábbi klubjával, a Larvikkal a Bajnokok Ligáját hódította el, és ő végzett a sorozat góllövőlistájának az élén is. Nem mellesleg a norvég bajnoki címet és a kupagyőzelmet is begyűjtötte korábbi csapatával, ráadásul sorozatban harmadik szezonban lett a norvég pontvadászat gólkirálya.

Nyáron a Győri Audi ETO KC csapatához igazolt, majd decemberben hazája válogatottjával a világ trónjára is felülhetett a brazíliai világbajnokságon. Őt választották a vb All-Star csapatának beállósává, csakúgy mint egy évvel korábban az Európa-Bajnokságon, ahol szintén aranyérmet nyert.

Az IHF csütörtöki tájékoztatása szerint Löke a szavazatok 28 százalékát besöpörve lett a legjobb a nők között, a második helyen végző francia Allison Pineau 22, Lunde Haraldsen 20, Lekic pedig 18 százalékot kapott.

Valóban fantasztikus évem volt, de nem csak nekem, hanem az előző klubomnak és a válogatottnak is” – mondta az MTI-nek Löke. “A győri csapat szintén remek, és komoly esélyünk van, hogy BL-t nyerjünk, ez a cél. A válogatottal pedig szeretném megnyerni az olimpiát, nekem csak ez az egy hiányzik az aranyérmek közül. Bízom benne, hogy klub- és válogatott szinten is tudok úgy játszani, mint 2011-ben.

A zöld-fehéreknél eltöltött fél éve során hamar közönségkedvenccé vált, és szép gólokkal szórakoztatta a publikumot, valamint az őrületbe kergette az ellenfél védőit és edzőit.

A férfiak mezőnyében a dán Mikkel Hansen lett a nyertes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik