Sport

A győri Löke 2011 legjobb női kézilabdázója

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség a hölgyeknél a győri Heidi Lökét, a férfiaknál pedig a dán Mikkel Hansent látta 2011 legjobbjának.

A szurkolók, az újságírók és a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) szakértőinek szavazatai alapján eldőlt, hogy a nőknél a norvég Heidi Löke, a férfiaknál pedig Mikkel Hansen volt az elmúlt év legjobbja.

A Győri AUDI ETO-t erősítő Löke a szavazatok 28 százalékát zsebelte be jócskán lehagyva a második Allison Pineau-t. A 2009-ben győztes francia a voksok 22 százalékát kapta. A harmadik a Rába-partiak norvág kapusa, Katrine Lunde Haraldsen lett.

Löke az előző szezonban Bajnokok Ligáját, norvég bajnokságot és kupát nyert korábbi együttesével, a Larvikkal. A BL-ben és a hazai pontvadászatban is gólkirály lett. Már 2010 végén aláírt két évre Győrbe, nyár óta erősíti az AUDI ETO-t. A játékosnak a válogatottal is jól ment, Norvégia ugyanis megnyerte a 2011-es brazíliai világbajnokságot.

Mikkel Hansen sikere nagyobb arányú volt a férfiaknál, ő a szavazatok közel egyharmadát gyűjtötte be (egészen pontosan a 31 százalékát), ezzel pedig a többi közt Filip Jichát és Nikola Karabaticot utasította maga mögét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik