Sport

Pénzmegvonással büntetik a Valcea játékosait

Felére csökkentették a győri kézilabdázók várható elődöntős ellenfelének, az Oltchim Valcea játékosainak fizetését, amiért a csapat az utóbbi időszakban rosszul szerepel a női kézilabda Bajnokok Ligájában, és már nem biztos, hogy bejut az elődöntőbe.

A handball.hu jelentése szerint Constantin Roibu klubigazgató a szerdai edzés előtt közölte az érintettekkel, hogy február elsejével ötven százalékkal kevesebbet kapnak, ugyanakkor van rá lehetőségük, hogy ha sikerül teljesíteni a célkitűzést – ami a BL-finálét jelenti -, utólag hozzájussanak az elmaradt összeghez.

A BL-ben a Valcea 31-25-re győzött a szlovén Krim Ljubljana otthonában, majd 30-21-re nyert a vendég francia Metz ellen. A 3. fordulóban, február 19-én azonban a montenegrói Buducsnoszt Podgorica 34-24-re diadalmaskodott Romániában, vasárnap pedig az Oltchim a Metz vendégeként ért el 26-26-os döntetlent.

A Valcea vasárnap fogadja a Ljubljanát, és ha nyer, bebiztosítja elődöntős helyét, ráadásul ha a Podgorica a papírformának megfelelően legyőzi a Metzet, az Oltchim második lesz, és komoly esélye van a Győr elleni elődöntőnek.
Amennyiben a magyar bajnok is folytatja remek szereplését, a BL-elődöntő első felvonását rendezik meg Ramnicu Valceában március 31-én vagy április elsején, és a visszavágó lesz április 7-én vagy 8-án a Győr otthonában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik