Sport

Otthon hasalt el a címvédő Dallas

A tengerentúli profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján a Dallas Mavericks kikapott a vendég New Jersey Netstől.

Egyelőre nem tudni pontos adatot, hányan is követhették figyelemmel a magyar idő szerint szerda hajnali összecsapást, ám könnyen megeshet, hogy Dwight Howard, az Orlando Magic centere ezt a találkozót választotta esti programjául.

A Superman becenévre hallgató játékos, akit a jelek szerint biztosan elcserél majd a floridai gárda korábban három lehetséges célpontot nevezett meg: a Los Angeles Lakerts, a címvédő Dallas Maverickset és a következő szezontól Brooklynba költöző New Jersey Netset.

Az érintettek ennek megfelelően a pályán is ádáz küzdelmet vívtak egymással, melynek végén a Nets örülhetett, mivel Avery Johnson legénysége egy ponttal jobbnak bizonyult a texasi alakulatnál. A prímet a Howard-csere egyik alapjául szolgálható Brook Lopez vitte, a sérüléséből nemrégiben visszatért center ugyanis 38 ponttal terhelte meg a hazaiak gyűrűjét. Kris Humphries és Deron Williams egyaránt dupla-duplával jelentkezett.

A bostoni veteránoknak éppen kapóra jött ez kis pauza az All Star-hétvége miatt, a Kelták nem muzsikáltak valami fényesen az elmúlt időszakban. A Boston a fiatalokkal teletűzdelt Cleveland Cavaliers otthonában vendégeskedett, ahol hiába remekelt az 1/1-es Kyrie Irving, vendégsiker született.

A Boston győzelme:

A játéknap slágermeccse a Minnesota Timberwolves Los Angeles-i vendégjátéka volt, Ricky Rubióék a Clippershez látogattak. Több remek teljesítmény is akadt mind a két oldalon, a végén pedig a Minny örülhetett, Williams és Beasley ugyanis összesen 54 pontot (testvériesen elosztva) dobott be a padról a közösbe. A túloldalon a komplett cseresor 11 egységgel zárta a küzdelmet.

Eredmények – NBA, alapszakasz
Cleveland cavaliers – Boston Celtics 83-86
Indiana Pacers – Golden State Warriors 102-78
Detroit Pistons – Philadelphia 76ers 68-97
Chicago Bulls – New Orleans Hornets 99-95
Milwaukee Bucks – Washington Wizards 119-118
Houston Rockets – Toronto Raptors 88-85
Dallas Mavericks – New Jersey Nets 92-93
Sacramento Kings – Utah Jazz 103-96
Los Angeles Clippers – Minnesota Timberwolves 97-109

Ajánlott videó

Olvasói sztorik