Sport

Fehérvár: a lét a tét Ljubljanában

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata keddi vereségével nagyon nehéz helyzetbe került az osztrák hokiliga rájátszásában.

A Fehérvári Ördögök egy remek alapszakasz, majd egy még jobb középszakasz után elcsípték a táblázat harmadik helyét a rájátszás kezdete előtt az EBEL-ben. A székesfehérvári hokisok így azzal a tudattal vághattak neki az egyenes kieséses szakasznak, hogy ha hozzák a hazai meccseiket, akkor a döntőig is eljuthatnak – a legjobb négy között is pályaelőnye lenne a Volánnak.

Ez kedd estig működött is, azonban nem kis meglepetésre a Raktár utcában korábban 7-2-re és 8-1-re is elvérző Olimpija Ljubljana nyerni tudott 2-1-re az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, márpedig így 3-2-es összesített vezetése tudatában fogadhatja a Sapát csütörtökön az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

A nagyon fájdalmas keddi vereség összefoglalója:


„A kezdetektől úgy készültünk, hogy egy meccset mindenképpen elhozunk Ljubljanából és most nincs is más választásunk. Már csak a hatodik mérkőzésre koncentrálunk, meg kell nyernünk a párharcot”
– mondta Kevin Primeau, a gárda kanadai vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának.

Ugyan a rájátszásban eddig nem termett babér a mieinknek a szlovén fővárosban, ha az egész szezont vesszük alapul, akkor azért nem olyan rossz a mérleg, tekintve, hogy az idényben már háromszor is sikerült bevenni a Dvorana Tivoli csarnokot. Ehhez azonban mindenképpen javítani kell a támadások befejezésén, kedden ugyanis sok hibával játszott a Volán a támadóharmadban.

Csütörtökön tehát az életben maradásért küzd majd a Sapa Fehérvár AV19 Ljubljanában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik