Sport

Chisorát eltiltották a boksztól

Meghatározatlan időre eltiltották, így nem bokszolhat Dereck Chisora, aki hatalmas botrányt kavart a Vitalij Klicsko elleni vb-címmeccs előtt, alatt és után.

A brit nehézsúlyú öklözőt minősíthetetlen viselkedéséért a WBC (Boksz Világtanács) száműzte a ringből, s ügyében végleges döntést a március 14-i hazai meghallgatás után hoz a szervezet. Aznap Chisorának a brit szövetség (BBBC) előtt kell számot adnia viselt dolgairól.

Chisorát – még a WBC mostani határozata előtt – a múlt héten a Német Profi Bokszolók Szövetsége (BDB) 100 ezer dolláros pénzbüntetéssel sújtotta, amiért a február 18-i világbajnoki címmérkőzés alkalmával előbb a mérlegeléskor pofon ütötte az ukrán címvédőt, aztán a meccs előtt vízzel arcul köpte Vitalij szintén nehézsúlyú világbajnok öccsét, Vlagyimirt, majd a mérkőzést követő sajtótájékoztatón tettlegességig fajuló összetűzésbe keveredett honfitársával, a profi boksszal már felhagyott, s a müncheni címmérkőzésen szakkommentátorként jelen volt David Haye-jel.

A németek egyértelművé tették, hogy soha többé nem szeretnék németországi szorítóban viszontlátni Chisorát, aki a WBC-től sem számíthat sok jóra. A világszervezet részéről Jose Sulaiman elnök úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg egy évre tiltják el Chisorát, ám még az sem kizárt, hogy örökre kiparancsolják a szorítóból a sportágra – s persze a WBC-re is – szégyent hozó britet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik