Sport

Spanyol csapatot kapott a Veszprém

Az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata a Reale Ademar Leonnal küzd majd meg Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Kedden délelőtt tartották meg a nyolcaddöntő sorsolását a dániai Hörsholmban. A Veszprém együttese az Atlético Madrid elleni idegtépő sikerrel harcolta ki a részvételt a legjobb tizenhat között, és mivel csoportmásodikként zárt az együttes, így biztos volt, hogy egy másik csoport harmadikjával kerül össze Mocsai Lajos legénysége.

A Dániában lebonyolított sorsoláson végül a spanyol Reale Ademar Leont kapta meg az MKB Veszprém, a magyar csapat idegenben kezdi meg az egyenes kieséses szakaszt. A nyolcaddöntő első mérkőzéseit március 14. és 18. között, a visszavágókat pedig március 21. és 25. között rendezik meg.

“A lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk. Az elmúlt évek balszerencsés sorsolása után lélekben most is erre számítottuk, megkaptuk. A León a csoportharmadikok közül a legkomolyabb erőt képviseli a lengyel Kielce mellett, de utóbbit nem kaphattuk. A spanyol csapattal három éve találkoztunk, azóta folyamatosan erősíti a keretét” – mondta Mocsai Lajos.

A León a csoportkörben kétszer is legyőzte a Pick Szegedet, a Tisza-partján 35-31-re, most vasárnap, otthon pedig 31-25-re.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosításai
Ademar León (spanyol) – MKB VESZPRÉM
Füchse Berlin (német) – HSV Hamburg (német)
Montpellier (francia) – Barcelona (spanyol)
Wisla Plock (lengyel) – THW Kiel (német)
Schaffhausen (svájci) – Atlético Madrid (spanyol)
Kielce (lengyel) – Cimos Koper (szlovén)
Metalurg Szkopje (macedón) – Croatia Zagreb (horvát)
Savehof (svéd) – AG Köbenhavn (dán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik