Sport

Sorsdöntő ütközet vár a Fehérvárra

A Sapa Fehérvár AV19 az Olimpija Ljubljanát fogadja az osztrák jégkorong-bajnokság negyeddöntőjében.

Nagyon fontos összecsapás következik a székesfehérvári és a szlovén csapat párharcában. A négy gőzelemig tartó csata jelenleg 2-2-re áll, aki kedden nyer, óriásit lépést tesz a továbbjutás felé.

Ami a Volán hazai mérlegét illeti a Ljubljana ellen, arra nem lehet panasz: a szezonban ugyan egyszer kikapott az Olimpijától hazai jégen a Sapa, azonban a két negyeddöntős meccset eddig 15-3-as gólkülönbséggel hozta le. Az első meccsen 7-2-re, a másodikon 8-1-re nyertek Sofron Istvánék.

A 8-1-es mészárlás legszebb pillanatai:

Sofronnak egyébként nagyon jól megy a Ljubljana ellen, a fiatal szélső eddig hét gólt és két asszisztot jegyzett a szlovén gárda ellen a szezonban. Azonban ezzel is csak a második az Olimpija ellen szerzett pontok rangsorában, Ladányi Balázs ugyanis egy találattal és tizenegy gólpasszal keserítette már eddig a riválist.

Ami a Ljubljanát illeti, nincs könnyű dolga Hannu Jarvenpaa vezetőedzőnek, ugyanis egy kisebb sérüléshullám söpört végig a szlovén brigádon. A hétfő óta Székesfehérváron tartózkodó Olimpija így két kapussal és csak 15 mezőnyjátékossal készül a keddi ütközetre.

Ami a többi párharcot illeti, a Linz csatlakozhat a Medvescak Zagrebhez az elődöntőben, ehhez az alap- és középszakasz győztesének le kell győznie hazai jégen a Vienna Capitalst. A Red Bull Salzburg és a Klagenfurt csata szintén nyitott, itt is 2-2-re állnak a felek, az egyik fél kedden egy hajszálnyira kerülhet a továbbjutástól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik