Sport

Rajtol a tömegsport szezon!

Öt tömegsportrendezvénnyel készül a tavaszra a Szegedi Sport és Fürdők Kft. – jelentették be az intézmény képviselői a szegedi sajtótájékoztatón.

Legyen bármilyen nehéz is a gazdasági helyzet, teljes mellszélességgel kiállunk a tömegsport mellett – mondta Halászevics Péter, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. sportszervezője az idénynyitó sajtótájékoztatón.

Júniusig öt nagyszabású, több száz résztvevőt megmozgató sporteseményre várják az érdeklődőket. Az elsőt, a Sziki gyalogos teljesítménytúrát március 3-án rendezik. A túra érdekessége, hogy az útvonal a dorozsmai és a zsombói tanyavilágon keresztül vezet.

A gyalogtúra az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 rendezvénysorozat része, csakúgy, mint a rakparti futás, a homokháti kerékpártúra valamint az Érj Át! távúszás – ezt már Károlyfalvi Zsolt, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója mondta. Majd hozzátette: ezekhez az eseményekhez kapcsolódik április 22-én rajtoló, K&H olimpiai futónap, amelynek startja ismét a Dóm téren lesz.

Az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 versenysorozat tavaly rajtolt. Az ország különböző részeiről eddig 40 ezren csatlakoztak a rendezvényhez, Csongrád megyében négyezren mozogtak. A szabadidős sorozatnak komoly tétje van: a legalább tíz pontot elérő, amatőr sportolók közül nyolcat kisorsolnak, akik végigszurkolhatják a londoni olimpia küzdelmeit. Így akár ott lehetnek Doushev-Janics Natasa vagy éppen Vajda Attila versenyénél is.

 

És hogy miként lehet tíz pontot összegyűjteni? – A gyalogtúrán például 7 és fél, 15, valamint 28 kilométeres táv közül választhatnak a próbázók. Ezeket adott szintidőre kell teljesíteniük. A rakparti futáson, május 6-án, 5 és fél, 11 és 22 kilométeres távokon indulhatnak a részt vevők. A Maty-érről induló, homokháti kerekezésen 20, 30 és 85 kilométeres penzumok lesznek, míg a június 23-i Érj át! Maty-éri úszáson 2 és 4 kilométer valamelyikét teljesíthetik a sportolók. A legkisebb távokért 1 pont, a középtávért 2, a hosszúért pedig 4 pont jár. Így kell tízet összegyűjteni ahhoz, hogy valaki esélyes legyen a londoni utazásra – mondta el a sajtó képviselőinek Páger Zoltán sportszervező.

A tavaszi tömegsport rendezvények sorát március 3-án, szombaton, a dorozsmai Orczy István Általános Iskolától rajtoló gyalogtúra nyitja. Nevezni a helyszínen fél 8 és 9 óra között lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik