Sport

Nem örülnek Veszprémben a Leónnak

A lehető legnehezebb ellenfelet kapta az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, de azért a fiúk bizakodnak.

Ahogyan arról beszámoltunk, az MKB Veszprém, amely a Atletico Madrid legyőzésével vasárnap bejutott a legjobb 16 közé a Bajnokok Ligájában, a spanyol Ademar Leónt kapta ellenfeléül a nyolcaddöntőben.

Ezt akarta elkerülni Mocsai Lajos, a veszprémiek vezetőedzője, de végül ismét a legnehezebb ellenfél jutott a magyar együttesnek. A szakember a klub weboldalának elmondta, ettől még nem kell feltartott kézzel pályára lépni.

“Erős kerettel rendelkeznek, minden pozícióban meghatározó játékosokkal. Kiegyensúlyozott küzdelmet várok, nem mondom, hogy örülök az ellenfélnek, de most ezt kaptuk, erre kell a lehető legjobban felkészülnünk, és kiharcolnunk a továbbjutást” – véli Mocsai.

Gulyás Péter, a csapat egyik meghatározó játékosa szerint az lett volna a meglepetés, ha nem a spanyolokat kapja a csapat, annyira féltek ettől. Szerinte a León, amely a Szegedet egyébként kétszer is legyőzte a csoportküzdelmek során, nem Barcelona-szintű csapat, így van esély a továbblépésre.

Így véli Iváncsik Gergő is, aki úgy gondolja, ebben a szakaszban már nincsen könnyű ellenfél, megfelelően fel kell készülni ellenük, és tovább kell lépni a nyolc közé.

“Mindhárom lehetséges ellenfél jó játékerőt képviselt, de nekünk sikerült a valószínűleg legerősebbet kifogni közülük. Soha nem lehet azt biztosan állítani egy párharc előtt, hogy továbbjutunk, de én hiszem azt, hogy képesek leszünk összesítésben legyőzni a spanyolokat” – nyilatkozta a vasárnapi utolsó csoportmeccs legjobbja, Uros Vilovski.

A sorsolást követően megszólaltak a spanyolok is, pontosabban José Ludena Montenegro, a León nemzetközi képviselője. Szerinte a Veszprém erejét jól mutatja, hogy második helyen jutott tovább a csoportból. Úgy véli, jelenleg erősebb a magyar csapat, de reméli, hogy jó meccseket játszanak majd a felek.

A nyolcaddöntő első mérkőzéseit március 14. és 18. között, a visszavágókat pedig március 21. és 25. között rendezik meg.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében
MKB Veszprém KC – Reale Ademar Leon
Cimos Koper – KS Vive Targi Kielce
Zagreb – Szkopje
Savehof – Koppenhága
HSV Hamburg – Füchse Berlin
FC Barcelona – Montpellier
THW Kiel – Wisla Plock BM
Atletico Madrid – Kadetten Schaffhausen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik