Sport

Lavina hátráltatta Balzsayt

Hamarosan befejezi a lengyelországi alapozó edzőtábort, ezt követően pedig Hamburgban folytatja a felkészülést Balzsay Károly.

A Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka április 21-én, Schwerinben klubtársa, a kazah származású, de német színekben versenyző Dimitri Sartison ellen lép szorítóba.

A magyar bokszoló menedzsmentjétől kapott keddi közlemény szerint ugyanakkor ezen a héten lavinaveszély nehezítette a tréningeket, így Balzsay Károly nem mehetett fel a magasabb hegyekbe.


“Két napja szakad a hó, és mínusz hét foknál jobban nem melegszik fel az idő. Jól haladok az alapozással, és ha minden jól megy, a hétvégétől Hamburgban folytatjuk tovább”
– mondta Balzsay Károly, akinek négy és fél órás hegyi futásokkal “tarkított”  lengyelországi edzéseit az egykori világbajnok Arthur Grigorian irányítja.

Balzsay 26 mérkőzést vívott eddig profiként, s 24 győzelem mellett két vereséget számlál. A WBA előtt a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoka is volt. A szintén 32 esztendős Sartison 29 profi csatán van túl, amelyből 28-at megnyert, s csupán egyszer kapott ki.

Ajánlott videó