Sport

Csodát tenne a Szolnoki Olaj Európában

Az EuroChallenge sorozat második csoportköréből juthat tovább a Szolnok férfikosárlabda-csapata, ha legalább 14 ponttal megveri a Telekom Bonnt.

Nagy lehetőség előtt áll a Szolnoki Olaj, ugyanis azok után, hogy az első csoportkörből remek teljesítményt nyújtva továbblépett a legjobb 16 közé, most újra a továbbjutás küszöbén áll.

Pór Péter csapata a német Telekom Bonn együttesével csap össze 19 órától, és ha minimum 14 ponttal legyőzi a nagy nevű ellenfelét, továbbmegy. Ez azért következhet be, mert eddig is jól szerepelt a magyar csapat, mellesleg a francia Chalon egy hete 88-66-ra megverte a németeket.

Akkor sem lehet nagy baj, ha nem sikerül 14 ponttal nyerni, “csak nyerni”, akkor ugyanis a belga Okapi Alstarnak szoríthatunk, hogy legyőzi a franciákat.

“Bár én a bonni mérkőzésről sérülés miatt hiányoztam, tudom, hogy egy erős, jó csapattal fogunk játszani. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz ellenük, de nagyon szeretnénk őket is legyőzni. Egy nehéz sorozat közepette vagyunk, fontos számunkra minden egyes mérkőzés, és ezzel együtt a siker is” – ezt Trepák Zoltán mondta a szolnokiolaj.hu oldalnak.

Némiképp furcsa, hogy az európai kosárlabda szövetség hozzájárult ahhoz, hogy a másik mérkőzés este fél kilenckor kezdődjék, holott az utolsó, mindent eldöntő körben illene egy időben játszani.

A németek elhalasztották a bajnoki meccsüket a hétvégén, egyébként a Bundesligában a 9. helyen állnak. A mieink nem halasztottak, nyertek 10 ponttal a PVSK otthonában.

“Nem szabad spórolni sem az energiával, sem a pontokkal” – mondta a weboldalnak Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. “A támadójáték mellett a védekezésről sem szabad elfelejtkeznünk, nem kaphatunk könnyű gólokat. Sajnos Fodor Marci játéka bizonytalan, mert a pécsi bajnoki meccsen térde fölé kapott egy medvepuszit. Vele vagy nélküle, fantasztikus közönségünk segítségével ki akarjuk harcolni a továbbjutást” – így a mester.

Ám legyen!

EuroChallenge, utolsó csoportkör
Szolnoki Olaj – Telekom Baskets Bonn
A várható kezdőötös: Trotter – Mills – Horváth Ákos – Nikolov – Báder Márton
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, 19 óra
A csoport állása:
1. Elan Chalon 8 pont
2. Telekom Baskets Bonn 8 pont
3. Szolnoki Olaj 7 pont
4. Okapi Alstar 7 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik