Sport

Címvédések curlingben

A férfiaknál és a nőknél is a címvédő Westbay SC csapata nyerte a hétfő este zárult curling országos bajnokságot, így ez a két együttes képviselheti Magyarországot a decemberi A csoportos Európa-bajnokságon.

Nagy volt a tétje az idei országos csapatbajnokságnak. A végeredmény arról döntött, hogy ki képviseli Magyarországot a 2012-es Curling Európa Bajnokságon – immáron az A-ligában, és csap össze olyan neves csapatokkal, mint a svédek, norvégok, svájciak. Másképpen, kiket nézhet a magyar szurkoló az Eurosporton?

Patonai Ágnes és Pathy-Dencső Blanka kiválóan söpör,
Béres Alexandra meg csúsztat

Fotó: Fisher Tamás/FTC Curling

Az idei bajnokság alapszakaszában mind a férfiaknál, mind a nőknél a címvédő Westbay SC együttese első helyen került a 6 csapatos középdöntőbe. A sportág fejlődését jellemzi, hogy a 4-es döntőbe már egyetlen csapat sem került veretlenül.

A női verseny döntőjében két mérkőzés elegendő volt a rutinosabb Westbaynek (Szekeres Ildikó, Béres Alexandra, Patonai Ágnes, Ádám Boglárka, Páthy-Dencső Blanka, Nagy Gyöngyi) a bajnoki cím megnyeréséhez.. A férfiaknál 3 meccs után, pattanásig feszült hangulatban, rájátszásban dőlt el az aranyérem sorsa. Végüll itt is a címvédő Westbay (Nagy György, Hall Krisztián, Ézsöl Gábor, Belleli Lajos, Kiss Zsolt, Gazdagh Pál) örülhetett.

A férfiaknál kiélezett küzdelem döntött, gyakran kellett bírói segítséget hívni

Fotó: Fisher Tamás/FTC Curling

Tavaly decemberben szintén a Westbay SC két csapata szerepelt magyar válogatottként a moszkvai B csoportos Eb-n, s ott mindkettő kivívta a lehetőséget arra, hogy az idén decemberben, Svédországban sorra kerülő kontinenstornán már a legjobbak között, az A csoportban szerepeljen a magyar válogatott. Így a magyar bajnokság végeredményben arról is döntött, hogy az a két csapat vehet részt az Eb-n, amelyik kivívta az osztályváltás. A cél, hogy mind a nők, mind pedig a férfiak stabilizálják a helyüket a legmagasabb szinten

Ajánlott videó

Olvasói sztorik