Sport

Világraszóló Babos-győzelem Mexikóban

Babos Tímea óriási bravúrral megnyerte a 220 ezer dollár összdíjazású monterreyi keménypályás női tenisztornát, miután két játszmában győzött a román Alexandra Cadantu ellen.

A 18 esztendős Babos Tímea a viadal honlapja szerint a mindössze 1 óra 22 perc alatt verte meg a román Cadantut. Ezzel megszerezte első WTA-tornagyőzelmét, egyben pályafutása legjobb eredményét érte el.

Az első játszmában a magyar teniszező az ötödik gémben brékelte ellenfelét, majd előnyét végig megtartva magabiztosan jutott előnyhöz.

A második, egyben utolsó felvonásban 4-4-ig fej fej mellett haladt a két játékos. Babos ekkor ismét villant egyet, nagy csatában elvette Cadantu adogatójátékát, és remek játékkal három meccslabdához jutott, amelyek közül már az elsőt értékesítette.

A soproni teniszező végig magas színvonalon teniszezett, öt ászt ütött és az alapvonalról is védhetetlen ütéseket küldött riválisa térfelére.

“Nem is tudom mit mondhatnék, csodálatos érzés, hogy megnyertem életem első WTA-tornáját” – mondta győzelme után a boldog bajnok. A rangsorban jelenleg 107. Babos hatvanadik hely környékén lehet a legfrissebb világranglistán.

„Meglepődtem, mert ez volt az első döntőm, mégsem voltam ideges vagy fáradt – tért ki a részletekre ezt követően Babos Tímea. – Megpróbáltam a saját játékomra figyelni, agresszíven akartam teniszezni. A legfontosabb az volt, hogy hozzam az adogatójátékaimat, ami sikerült is, hiszen riválisom még csak bréklabdához sem jutott, ami nagyon pozitív volt a számomra. Amikor pedig esélyem nyílt az ő szerváinál vagy jó pontot játszottam, vagy ütöttem egy nyerőt. Begyűjtöttem néhány nagy skalpot, mint például Sara Erraniét, aki kiváló játékos, és aki a héten a legnehezebb akadály volt előttem. Nagyon boldog vagyok. Új érzés kerített hatalmába, csodálatosan érzem magam!”

A 18 éves teniszezőnek ez még csak a negyedik WTA-tornája volt, a múlt héten elődöntős volt Bogotában, azt megelőzően mindössze egy (!) győzelme volt – tavaly Budapesten – a sorozat főtábláján.

Babos Tímea győzelméért 37 ezer dollárt és 280 ranglista-pontot kapott.

Eredmény – WTA-torna, döntő
Babos Tímea-Cadantu (román) 6-4, 6-4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik