Sport

A ligaelső ellen támadt fel a Dallas

A Dallas Stars együttese zsinórban negyedik győzelmét aratta az észak-amerikai profi hokiligában.

Nem várt könnyű feladat a texasiakra, ugyanis a tavalyi nagydöntős, mostani ligaelső Vancouver Canucks látogatott Dallasba. A vendégek a második félidőben kétgólos előnyt harcoltak ki, azonban még ebben a játékrészben szépített a Stars, majd a rendes játékidő utolsó percében emberfórból egalizált a vendéglátó.

A hazaiak végül hosszabbításban megnyerték a meccset is, ezzel zsinórban negyedik győzelmüket aratták, amely jelenleg a második legjobb sorozat az NHL-ben. A Phoenix sorozatban öt „duplavénél” jár.

Rezgett a léc Dallasban:

A Tampa Bay Lightning messze van ugyan a rájátszást érő nyolcadik helytől, ám reménytelen távolságra, így a floridaiaknak minden pontra égetően nagy szükségük van. Ezúttal a csapat kisembere, Martin St. Louis volt húzóember, mesterhármassal vezette 4-3-as sikerre övéit New Jerseyben.

A többi pályán egytől-egyig hazai győzelem született, a Pittsburgh a Columbust, az Ottawa New York Islanderst, a Florida a Montréalt, a Minnesota a San Josét, az Anaheim pedig a Chicagót verte. A Canadiens zsniórban négy zakónál jár és tök utolsó keleten.

Eredmények – NHL-alapszakasz
New Jersey Devils-Tampa Bay Lightning 3-4
Pittsburgh Penguins-Columbus Blue Jackets   4-2
Dallas Stars-Vancouver Canucks 3-2 – hosszabbítás után
Ottawa Senators-New York Islanders   5-2
Florida Panthers-Montréal Canadiens   4-2
Minnesota Wild-San José Sharks   4-3
Anaheim Ducks-Chicago Blackhawks   3-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik