Sport

Újra köddé vált a Volán előnye

A Sapa Fehérvár AV19 csapata 6-4-re kikapott az Olimpija Ljubljana otthonában az osztrák jégkorong-bajnokság negyeddöntőjében.

Hiába az Alba Volán legutóbbi, 8-1-es kiütéses győzelme, az Olimpia Ljubljana megint egyenlített az EBELrájátszásában, a kettejük párharcának negyedik meccsén, ráadásul vesztett állásból nyerték meg a mérkőzést.

Az első harmad végén, öt az öt ellen sikerült betalálnia a magyar csapatnak. Egy szép támadás után Johansson volt eredményes (0-1). A második játékrész elején viszont leblokkolt a Volán. Az ötödik percben harminc másodperc leforgása alatt két emberhátrányos gólt is kaptunk. Előbb Hughes, majd Cole volt eredményes.

Úgy tűnt, elvesztettük a fonalat, de a 27. percben Sikorcin egy kipattanót vágott a szlovén kapuba. Hiába azonban az egyenlítőgól, a 34. percben újabb emberelőnyös találatot jegyezhetett a ljubljanai gárda. Dervaric volt eredményes, így két harmad után az eredmény 3-2 volt, oda.

A harmadik periódust mi kezdtük jobban, de mégis a hazaiak találtak be. McBride növelte kétgólosra előnyüket. Az 50. percben Klassen öt a négyes szituációban tette bele ütőjét egy lövésbe, ezzel 4-3-ra csinosítva az állást. Három perccel később a hazai Hughes kilőtte a jobb felsőt, visszaállítva a kétegységes különbséget, a Volán azonban nem adta fel.

Ladányi szűk öt perccel a vége előtt betalált. Az összecsapás utolsó gólját sajnos a hazaiak szerezték: Taylor egy eladott labdát követően lódult meg és meg sem állt a fehérvári kapuig. Ezzel alakult ki a 6-4-es végeredmény.

A párbaj következő meccsét február 28-án, kedden 19 óra 15 perctől Fehérváron játsszák majd.

Eredmény – osztrák jégkorong-bajnokság
Olimpija Ljubljana – Sapa Fehérvár AV19 6-4
A párharc állása: 2-2.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik