Sport

Történelmi szegedi siker a vízilabda-BL-ben

A Partizan Belgrád legyőzésével a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé került az A-Híd-Szeged Beton férfivízilabda-csapata.

A saját kezében volt a sorsa a szegedi pólócsapatnak a vízilabda Bajnokok Ligája C csoportjában. Ha ugyanis a Csongrád megyeiek legyőzik a Partizant, bejutnak a legjobb nyolc közé.

A három magyar csapatot számláló kvartettben szombaton a TEVA-Vasas Uniqa 12-9-re verte az Egert, így már kvalifikálta magát a következő körbe.

Kunac szerezte a meccs első gólját, majd Vujasinovic szinte azonnal válaszolt (1-1). Kőkemény volt a mérkőzés az első negyedben, de a BL címvédője nem tudta egyszer sem átvenni a vezetést, a nyolc perc végén 4-3-re vezetett Vincze Balázs együttese.

Feszült volt a medence minden pontja a második negyedben is, sok volt a kiállítás, a gól viszont kevés, egy-egy mindkét oldalon. A fordulás után is kézben tartotta a meccset a magyar csapat, Molnár Tamás is eredményes volt, ő hosszú évek után tért vissza Szegedre két évvel ezelőtt, és most helyi születésű játékosként maga is részese lehetett a történelmi sikernek. A szegediek ugyanis az utolsó negyedben Baksa László kapusnak köszönhetően megőrízték előnyüket és győzelmükkel csoportelsőként kerültek a legjobb nyolc közé.

Az utolsó negyed vége előtt két perccel már zúgott a “Szép volt fiúk, szép volt fiúk” a szegedi sátortetős uszodában, a Szeged a bajnokság (itt vezetnek) után nemzetközi szinten is az élcsapatok közé került.

Eredmény – férfi vízilabda Bajnokok Ligája
A-Híd-Szeged Beton – Partizan Belgrád 9-8 (4-3, 1-1, 2-2, 2-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik