Sport

Újra sportváros lenne Dunaújváros

A Fejér megyei város önkormányzata megvásárolja az elsőosztályú női kézilabdacsapatot. Befejeznék a futballstadiont is.

A Fejér Megyei Hírlap tájékoztatása szerint csütörtökön tartotta idei első sajtótájékoztatóját a Fidesz Dunaújvárosi Szervezete, melyen az egyik legfontosabb téma a sport volt.

Cserna Gábor polgármester elárulta, hogy a két évvel ezelőtt elfogadott, Út a megújult sportváros elnevezésű sportkoncepció két lényeges része a futballstadion befejezése és egy szabadidő- és sportcentrum megépítése a régi vidámpark helyére. „A tervek szerint  lépcsőzetes ütemben  építenék a stadiont, persze az időközben elszenvedett állagromlás kijavítását követően,  de a hatezres férőhely majd bővülhet akár  tízezresre is. A másik kiemelt feladatra, a szabadidő- és sportcentrum megvalósítására már megvan az önkormányzati önrész az edzőpálya területének  eladásából, tehát egy sikeres pályázat után  jövő év második felében elkészülhetnek a teniszpályák, a műfüves és futsal-pályák, természetesen  a világítással együtt” – mondta a polgármester.

Már-már tényként lehet kezelni azt is, hogy az önkormányzat jelképes összegért (háromszor 200 forintért) megveszi az eddigi tulajdonosoktól a Dunaújváros női kézilabdacsapatát. Itt elsősorban a biztos anyagi háttér megteremtése a cél, mely kapcsán Cserna bevallása szerint nagy cégek és társaságok támogatására is számítani lehet.

Örömteli hír még a városban, hogy a Magyar Röplabda Szövetség a tervek szerint Szolnokon és Dunaújvárosban akar létrehozni akadémiát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik