Sport

Nagy Tímea feláldozta magát

A kétszeres olimpiai bajnok vívó visszalépett a Magyar Olimpiai Bizottságba jelölésétől a párbajtőrözők kapitányi posztjáról lemondott Kulcsár Győző javára.

Nagy Tímea, a női párbajtőr kétszeres egyéni ötkarikás aranyérmese az nso.hu-nak azzal indokolta döntését, hogy úgy érzi, nem helyezheti magát az elé, akivel olimpiát nyert. Mindehhez hozzátette, hogy nem tekinti magát mártírnak.

“Amennyiben Nagy Tímea nem vállalja a jelöltséget, akkor öt helyett csak négyen fogják képviselni a vívást a Magyar Olimpiai Bizottságban” – mondta pénteken az MTI megkeresésére Csampa Zsolt, a szövetség társadalmi kapcsolatokért felelős alelnöke.

“Megemelem a kalapom Titi előtt, úgy viselkedik, ahogy egy sportemberhez illik, nagyszerű emberi kvalitásról tesz tanúbizonyságot – mondta a hírre reagálva a távirati irodának Kulcsár Győző. – Ezzel együtt az ő visszalépése nem a Magyar Vívószövetség elnökségének álláspontját tükrözi. Továbbra is azt mondom, hogy amennyiben nem férek be az MVSZ elképzelésébe, ha a vezetőség úgy véli, hogy nem képviselhetem a vívást az olimpiai bizottságban, akkor nem fogom.”

Nyilvánvaló, valami nincs rendben a vívósportban. Január elején a szövetség társelnöke és gazdasági alelnöke mondott le posztjáról mondván, lehetőséget kell biztosítani a vívósportnak arra, hogy új vezetők választásával keressen magának kiutat a tarthatatlan helyzetből.

Szerdán, a négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző, a Nemzet Sportolója, aki MOB elnökségi tag is volt, a hétvégi Westend női párbajtőr Grand Prix felvezető sajtótájékoztatóján olvasta fel Erős Jánosnak, a magyar szövetség elnökének címzett levelét, melyben lemondását azzal indokolta, hogy az MVSZ nem jelölte őt MOB-tagnak, ezt pedig méltánytalannak tartja.

Füleky András, a szövetség ügyvezető igazgatója akkor arról számolt be, hogy az MVSZ elnöksége múlt pénteken döntött a jelöltekről. A vezetőség úgy határozott, hogy a korábban a szövetség által delegált három tagtól, Kovács Tamástól, Kulcsár Krisztiántól és Füleky Andrástól nem vonja meg a bizalmat, további két helyre pedig – melyre a MOB alapszabály-módosítása alapján nyílik lehetőség – három “jelentkezőből” titkos szavazással Gémesi Györgyöt és Nagy Tímeát jelölte. A harmadik Kulcsár Győző volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik