Sport

Távozik a kézilabda-szövetség főtitkára

A Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatása szerint távozik posztjáról Nemcsik Balázs, a szervezet főtitkára.

„Tizennégy hónapot töltöttem az MKSZ-ben, az elmúlt időszak fontos és nehéz volt a szövetség számára” – mondta Nemcsik Balázs, aki február 22-én nyújtotta be lemondását.

A leköszönő főtitkár úgy gondolja, itt az ideje, hogy az új vezetőség azzal folytassa a munkát, akivel elképzeli. Nemcsik hozzátette, nyugodt lelkiismerettel távozik, mert az elmúlt bő egy év alatt valamennyi fontos feladatot sikerült elvégezniük, jelenleg pedig olyan ügyvezető dolgozik a szövetségnél, akivel a napi munka folytonossága biztosított. Búcsúzásképpen sok sikert kívánt mind a Magyar Kézilabda Szövetségnek, mind a válogatottaknak.

Vetési Iván, az MKSZ elnöke elmondta: váratlanul érte a főtitkár lemondása, de döntését tudomásul vette. „Nemcsik Balázs nagyszerű munkát végzett, a 2011-es átmeneti évben rendkívül sokat segített a szövetségnek és a magyar kézilabdázásnak a sportág konszolidálása szempontjából.”

Az elnök hozzátette: mivel a magyar kézilabdasportra a közeljövőben rengeteg fontos feladat vár – női Európa-bajnoki selejtezők, illetve a göteborgi férfi olimpiai kvalifikációs torna -, erről az ügyről a továbbiakban nem szeretne nyilatkozni, és kérte a médiumokat, hogy elhatározását tartsák tiszteletben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik