Sport

Nemzetközi lesz az úszó-ob

Az úszósporttal foglalkozó swimnews.com nemzetközi portál vezető hírként számolt be arról, hogy az idei magyar úszó-ob nemzetközi nyílt bajnokság lesz.

Amint arról már beszámoltunk, május 21-27. között – Antwerpen helyett – Debrecen lesz az úszók olimpia főpróbájának is tekinthető Európa-bajnokság házigazdája. Előtte, március 29-től április 1-ig szintén Debrecen ad otthont az úszók országos bajnokságának, amely a Magyar Úszó Szövetség döntése értelmében a külföldi versenyzők előtt is nyitva áll.

A bajnokság vonzerejét növeli, hogy az olimpiai kvalifikáció szempontjából a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) által elismert versenynek minősül, tehát itt is lehet olimpiai szintidőt úszni. Emellett pedig lehetőséget nyújt az Eb uszodájának kipróbálására, a körülmények, szálláslehetőségek feltérképezésére.

A FINA minden úszásnemben kvalifikációs A és B szinteket határozott meg, amelyeket a FINA által rendezett, illetve elismert versenyeken lehet teljesíteni. A B szintek teljesítési határideje 2012. június 1., az A szinteké pedig 2012. június 18.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik