Sport

Megint kiütötte ellenfelét a Fehérvár

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata 8-1-re győzte le az Olimpija Ljubljanát az osztrák jégkorong-bajnokság rájátszásában és 2-1-re vezet a két csapat párharcában.

Az EBEL negyeddöntős párharcának első meccsén a Volán a vártnál könnyedebben intézte el 7-2-re az Olimpija Ljubljanát, ám a második meccsen kisebb meglepetésre 2-1-re a szlovén csapat diadalmaskodott. A párosítás így 1-1-ről folytatódott, csütörtökön a Raktár utcában randevúztak felek.

Fergetegesen kezdett a Sapa a meccs elején, az első húsz percben gyakorlatilag egykapuztak a koronázóvárosiak. A gólok sorát Benk András nyitotta meg egy távoli bombával, majd az utóbbi időben jobbnál jobb produkciót nyújtó Mihály Árpád értékesítette Sofron István forintos passzát. Ebben a játékrészben még Chad Klassen és Ladányi Balázs is betalált, azaz 4-0-val hozta le az első harmadot a Fehérvár!

A Volán álomszerű kezdése:

A második etapban (mely előtt a Videoton portugál vezetőedzője, Paulo Sousa végezte el a tiszteletbeli korongbedobást – a szerk.) is Kevin Primeau csapata dominált, Horváth András növelte tovább a két csapat közti különbséget. A harmad további része a vendégjátékosok durvaságáról szólt, az Olimpija hokisai folyamatosan keresték a balhé lehetőségét, így a játékrész végére alig fértek el a büntetőpadon – csak úgy röpködtek az ötperces büntetések.

Matic Boh, az Olimpija fiatal hálóőre az első meccshez hasonlóan ezúttal sem úszta meg, hogy pályára lépjen, a 33 löketből ötöt is benyelő Lamoureux ugyanis már a kispadról tekintette meg a mérkőzés utolsó húsz percét. 25 másodperc alatt mattolták őt is, Ladányi Vas Márton passzát vágta be a hálóba. Kisvártatva a remek napot kifogó Sofron is betalált, majd Petr Sachl gondoskodott róla, hogy Adam Munrónak ne jöjjön össze a shutout. A találkozó további része szép csendben csordogált le, több gólt is szerezhetett volna a Volán, de ez “csak” Ladislav Sikorcinnak jött össze, így egy demoralizáló 8-1-es győzelmet aratott a Sapa.

A párharcban 2-1-re vezet a székesfehérvári együttes, legközelebb vasárnap lépnek jégre a csapatok Ljubljanában.

Eredmény – EBEL, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Sapa Fehérvár AV19 – Olimpija Ljubljana 8-1 (4-0, 1-0, 3-1)
A magyar csapat gólütői:
Benk (4.), Mihály (5.), Klassen (15.), Ladányi (18., 41.), Horváth (26.), Sofron (44.), Sikorcin (59.)

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Fehérvár javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik