Sport

“Nekimegyünk a Bonn-nak”

Izgalmas hajrá várható a férfikosárlabda Eurochallenge Kupa nyolcaddöntős szakaszának jövő heti zárófordulójában,melynek során a Szolnok a Bonnt fogadja majd.

A J csoport utolsó előtti körében a Tisza-partiak – még február 7-én – 86-84-re kikaptak a belga Aalstar vendégeként, majd kedden a francia Chalon 88-66-ra verte a német Bonn csapatát. Pór Péter, a magyar bajnok vezetőedzője nem szeretné a véletlenre bízni a továbbjutást:

“Három eshetőség lesz, ezek közül az a legbiztosabb, ha jövő kedden legalább 15 ponttal megverjük a Bonnt, ugyanis januárban 14 ponttal kaptunk ki Németországban” – nyilatkozta szerdán a szakember. “Így biztosan bejutunk a nyolc közé, míg ha ennél kisebb különbséggel nyerünk, akkor nem a mi kezünkben van a sorsunk, és csak akkor léphetünk tovább, ha a másik meccsen a belgák legyőzik a franciákat. Ha pedig kikapunk, akkor elfelejthetjük a negyeddöntőt. Úgyhogy nincs mese, nekimegyünk a Bonn-nak, ami a csövön kifér!”

Ami a nagy megméretés előtti hangulatot illeti, Pór Péter hozzátette: “Nagyon várják a fiúk a keddi meccset, elvégre nem sokszor adódik olyan lehetőség egy magyar csapat számára, hogy bejuthat a nyolc közé egy európai kupasorozatban. Soós Gábor térde még nem egészséges, de a jövő hétre remélhetőleg rendbe jön.”

Eredmények, állás – J csoport, 5. forduló

Elan Chalon (francia)-TB Bonn (német) 88-66

Korábban:
Okapi Aalstar (belga)-Szolnoki Olaj 86-84

Az állás:
1. Elan Chalon 8 pont (430-383)
2. TB Bonn 8 (403-413)
3. Szolnoki Olaj 7 (425-417)
4. Okapi Aalstar 7 (395-440)

Az utolsó forduló műsora (február 28.):
Szolnoki Olaj-TB Bonn 19 ó
Okapi Aalstar-Elan Chalon 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik