Sport

Magyar kajak-kenus kalandok Malajziában

Az edzőtáborozás kellős közepén járnak kenusaink, aki az 1000 méteres olimpiai pótkvalifikációs versenyekre készülnek Kelet-Ázsiában.

Három hete tréningezik Malájziában a kenu kettes 1000 méteres olimpiai pótkvalifikációra készülő magyar csapat, kiegészülve a sprinter Bozsik Attilával és Foltán Lászlóval, valamint a kajakos Vad Ninettával.

“Mindenki egyes hajóban végzi az edzéseket, eddig csak egy-két páros volt kint a vízen, hogy érjék új ingerek is a versenyzőket. Annyit azért el lehet mondani, hogy az őszi táborban körvonalazódott egységek kezdenek kicsit közelebb kerülni egymáshoz és az ott jól teljesítő versenyzők, többek között Nagy Péter, Németh Szabolcs, Sáfrán Mátyás, Kozmann György, itt is hozzák a formájukat” – mondta Hüttner Csaba, utánpótlás kapitány.

A hírek szerint a vízitelep és a vízfelület első osztályú, két külön ágban lehet tükör vízen evezni. A szállással volt egy-két embernek problémája, de ők átköltöztek egy másik helyre, így mindenki megfelelő körülmények között tud pihenni.

Az 1000 méteres pótselejtezőre készülő kenusok mellett kint van Malajziában egy 200 méterre fókuszáló csapat is: Bozsik Attila, Foltán László, Balázs Péter, velük edz az 1000 méterre készülő Szabó Kristóf.

 

 


Ajánlott videó

Olvasói sztorik