Sport

Kitüntették a magyar autósport legendáját

A Nemzeti Sportszövetség hagyománnyá vált díjátadó gáláján a magyar autósport hazai legendája, Ferjáncz Attila is elismerésben részesült.

A magyar sport történetében immár nem múlhat el a február a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) ünnepélyes díjátadó gálája nélkül. Az idei eseményen, melyet a Gödöllői Királyi Kastélyban tartottak, az NSSZ elnöke, dr. Gémesi György elnök köszöntőjében kiemelte, az általuk átadott elismerések szakmai díjak, így ha valaki kitüntetésben részesül, akkor annak a szakmai munkáját éppen a sportolók ismerik el.

A gálán a magyar autósport örökös bajnoka, az 1998-ig aktívan versenyző Ferjáncz Attila is – pályafutása során két Európa-bajnoki bronzérmet, 23 Eb-futamgyőzelmet, 32 OB győzelmet (ebből 29 rali, 3 hegyi bajnokság) szerzett, míg az év magyar autóversenyzőjének 1972-ben, 1974-1982 között, 1986-ban és 1987-ben választották – elismerésben részesült: megkapta az „NSSZ – A Magyar Sportért” Különdíjat. Az MNASZ örökös tiszteletbeli elnöke már harmadszor részesült magas szintű állami kitüntetésben, ugyanis 1981-ben a Sportérdemérem arany fokozatát, 2000-ben kimagasló pályafutása elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét vehette át.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ezzel a különdíjjal is elismerik azt a munkámat, melyet évek óta végzek a nem olimpiai sportágak szekciójában. Aki ismer, az tudja, sosem ülök a babérjaimon, most is már a jövőt tervezem, mert remélem, számítanak rám a hazai sportvezetők az elkövetkező időszakban is” – fogalmazott Ferjáncz Attila.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik