Sport

Besegített a liga a Volán ellenfelének

Kedden az Olimpija Ljubljana hazai pályán fogadja a Sapa Fehérvár AV19-et az EBEL rájátszásában. A csapat eltiltott kapusa is játszhat.

Jean-Philippe Lamoureux ott lesz a ljubljanai jégen kedden este. Hogy ezt miért fontos megjegyezni? Mert az osztrák hokilga negyeddöntőjének első párharcán kiállították a magáról megfeledkező kapust, melyért automatikusan jár a kétmeccses eltiltás. Kivéve most.

Az EBEL fegyelmi bizottsága ugyanis újratárgyalta az ügyet és három hónapra felfüggesztette a hálóőr büntetését. Az indoklás az volt, hogy provokáció előzte meg Lamoureux kirohanását, ráadásul nem akart testi sértést okozni a rávigyorgó Horváth Andrásnak, bot nem volt nála és a botos kesztyűnek sem a keményebbik felével ütött oda a székesfehérváriak védőjének.

Na nem mintha a portás személye akadályozná a Fehérvári Ördögöket a gólszerzésben, ugyanis Kevin Primeu legénysége vasárnap négyszer is bevette a kapuját. Háromszor a cserekapus Matic Bohot is sikerült mattolni, a Volán így 7-2-es sikert aratott, megszerezve ezzel története első győzelmét az EBEL rájátszásában. Ezúttal a szlovén fővárosban csapnak össze a felek, ahová ebben a szezonban nyerni jár a Sapa: 5-2-re, 4-3-ra és 5-3-ra is diadalmaskodtak már Ljubljanában Sofron Istvánék.

7-2-re nyert vasárnap a Fehérvár:

„Győzni fogunk Ljubljanában is” – jelentette ki a székesfehérvári tehetség a klub hivatalos honlapjának. „De nem szabad arra gondolnia senkinek sem, hogy az első meccsen aratott 7-2-es győzelem után sima dolgunk lesz, s csak be kell gyalogolnunk a négy közé. Remélem, ezt nem hiszi a csapatból senki, mert azért itt nagyon kemény harcok folynak.”

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban a Sapa Fehérvár AV19 vezet 1-0-ra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik