Sport

Moszkvában lehet kvótája a magyar kardcsapatnak

A padovai csapatversenyen vasárnap az ötödik helyen végzett a magyar férfikard-válogatott.

A viadal honlapja szerint a magyarok a 16 között 45-36-ra verték a kínaiakat, a negyeddöntőben 45-35-re kikaptak az oroszoktól, majd két bravúros győzelemmel fejezték be a napot: előbb 45-36-ra nyertek a románok, végül 45-43-ra az olaszok ellen.

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából leginkább az volt a kérdés, hogy a magyar csapathoz képest előrébb vagy hátrébb végeznek-e a franciák. A nyolcaddöntőt ők is gond nélkül vették az amerikaiakkal szemben, de aztán a negyeddöntőben sem kaptak ki, az olaszok legyőzésével bejutottak az elődöntőbe. A helyszíni beszámoló szerint gyanúsan magabiztosan győztek, az elődöntőben viszont kikaptak a németektől, végül a bronzmeccsen is alulmaradtak, mégpedig az oroszokkal szemben. Negyedik helyük azt jelenti, hogy a legrosszabb eredményt kivéve, minimális különbséggel, két ponttal állnak a magyarok mögött.


“Nagyon elégedett vagyok a fiúkkal, kiválóan vívtak”
– kezdte értékelését Kovács Tamás szövetségi kapitány. “Szilágyi Áron, Decsi Tamás és Lontay Balázs vitte végig a napot, Iliász Nikolászt egyszer cseréltem be. Nemcsik Zsolttal azért nem számolhattam, mert szombaton az egyéni versenyben megsérült a Jakimenko elleni asszójában. A kínaiak legyőzése után az oroszoktól gyakorlatilag simán kikaptunk, de utána két nagyon szép győzelmet arattunk. A románokat két-három éve nem tudtuk megverni, s a nagyon erős olasz csapat legyőzése is komoly siker. Az olaszok előtte leadták a mérkőzést a franciáknak, erre lehetett is számítani. A moszkvai versenyen dől el minden, csak magunkra számíthatunk, de bízom benne, hogy összejön a kvótaszerzés.”

Az európaiak közül az oroszok, olaszok, németek, fehéroroszok és románok londoni helye biztosra vehető, az utolsó lehetséges kvótáért küzd a magyar és a legutóbbi két olimpián aranyérmes francia válogatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik