Sport

Kemény feladat előtt a Merész-csapat

Kisorsolták a női és a férfivízilabda olimpiai selejtezőtornák csoportjait. Merész András együttese Olasz-, Orosz- és Spanyolországgal került össze.

Londonban sorsolták ki a csoportokat, a mieink az A jelű négyesbe kerültek. Ebbe került az Európa-bajnok Olaszország, a kontinenstorna bronzmeccsén legyőzött Oroszország és Spanyolország is. Az itáliaiak ráadásul hazai pályán játszanak majd, az április közepén esedékes eseményt ugyanis Triesztben rendezik.

A B csoportot Görögország, Brazília, Kanada, Kazahsztán és Hollandia alkotja. A csoportmérkőzések után a negyeddöntők következnek, ezek győztesei szereznek kvótát a londoni játékokra. Ezt követően játsszák majd le az elődöntőket és a döntőt.

“Az kifejezetten jó nekünk, hogy a házigazda olaszok velünk egy csoportban vannak” – nyilatkozta Merész András szövetségi kapitány az MTI-nek. “Így ugyanis velük a négy közé jutásért már nem kerülhetünk szembe a hazai vizeken folyó tornán, ahol gyakorlatilag egyetlen meccset kell megnyerni: a keresztbejátszásosat, amelyen eldől a londoni részvétel. Ha ott győzünk, máris kinn vagyunk az olimpián. Igaz, hogy a továbblépők is vízbe szállnak még az 1-4. helyért, de a tornazárásnak London szempontjából már semmi jelentősége nincs, hiszen az már mindegy, hogy hányadikként kvalifikálunk. Amúgy a csoportunkban az oroszokkal kezdünk 17-én, másnap következnek az olaszok, 19-én játszunk a spanyolokkal, és 20-án jön a keresztbejátszás.”

Sorsoltak a férfiaknál is. Az olimpiai bajnoki címvédő magyaroknak nem kell selejteznie, Kemény Dénes együttese már tavalyi világbajnoki negyedik helyével tagjává vált a londoni játékok 12 csapatos mezőnyének.

Az olimpiai kvalifikációs csoportok összetétele
Nők, Trieszt, április 15-22.:
A csoport: Olaszország, Oroszország, MAGYARORSZÁG, Spanyolország
B csoport: Görögország, Kanada, Hollandia, Brazília, Kazahsztán
Férfiak, Edmonton, április 1-8.:
A csoport: Montenegró, Németország, Románia, Görögország, Macedónia, Hollandia
B csoport: Spanyolország, Kanada, Venezuela, Brazília, Argentína, Törökország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik