Sport

Eb-második a magyar női légpisztolyos csapat

Ezüstérmes lett a Csonka Zsófia, Nemes Adrienn, Tobai-Sike Renáta alkotta női pisztolyos csapat a finnországi légfegyveres Európa-bajnokságon.

Heinola-Vierumaekiben zajló kontinensviadalon a magyar hölgyek 1146 körös összeredménnyel zárták a versenyt, két körrel szorultak az aranyérmes oroszok mögé. A bronzérmet Szerbia szerezte meg.

Az újabb olimpiai kvótaszerzés viszont nem jött össze.

A már londoni induló és 383 körrel záró Csonka Zsófia utáni legjobb magyar, Nemes Adrienn ugyanis 382 kört ért el, ugyanannyit, mint a viadal négy kvótájából az utolsót megszerző portugál Joana Castelao, ám kettejük között a több belső tizes (12-10) a portugál javára döntött. A csapat harmadik tagja, Tobai-Sike Renáta is jól szerepelt vasárnap, 381 körrel zárt.

“Tudtam, éreztem, hogy csapatban érmesek leszünk, mert ez már évek óta érett – nyilatkozta Tobai-Sike. – A saját teljesítményemről annyit, nem lőttem rosszul, a 381 kör jó eredmény, s hogy őszinte legyek, én azt gondoltam, a 380 kör már elég lesz majd a kvótához, de sajnos nem így történt. Ugyanakkor most nem kesergek, hanem örülök az ezüstéremnek.”

A szám egyéni döntőjébe Csonka révén lesz magyar. A pécsiek sportolója szétlövésben harcolta ki a helyét a legjobb nyolc között.

“Nagyon küzdenem kellett a döntőért, rendkívül nehéz volt, de sikerült. Amikor végeztem és felnéztem a táblára, megláttam, hogy csapatban másodikok lettünk, kárpótolt a sok nehézségért” – mondta Csonka Zsófia, aki 14:45-kor lép lőállásba a fináléban.

A sportlövők utolsó kvótaszerző versenyén még a férfi légpuskások versenyére kerül sor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik