Sport

Csak a ringben volt kis bunyó

A Vitalij Klicsko-Dereck Chisora nehézsúlyú WBC címmeccs a botrányokról esetleg emlékezetes lesz, az ukrán címvédését hozó összecsapás felejthető.

A müncheni gála felhozása remekül sikerült, köszönhetően Chisora profi handabandázásának. A brit már a mérlegelésen lekevert egyet Vitalij Klicskónak, és a show-elemekből tartogatott a mérkőzésre is.

Chisora bevonulására várni kellett, mert nem volt minden ok a bandázsával, az ellenőr szerepét Vladimir Klicsko játszotta. Mire a ringbe keveredett a két öklöző, Chisora már kitalált egy újabb otromba mókát, vízzel köpte le a  ringsegédként bátyja mellett álló Vladimirt.

Chisora vizes köpése Vladimir Klicsko arcán landol:

Az ukrán óriás higgadtan viselte a megpróbáltatásokat, tartotta magát a mérlegelésen kilátásba helyezett ringbeli megtorlásra.

Ez azonban elmaradt. Vitalij Klicsko meglepő módon szinte alig használta bal kezét, inkább jobbal puhította Chisorát, akinek volt néhány jó perce, de alapvetően nem késztette különösebb küzdelemre Klicskót.

Az ukrán nem is törte össze magát az igyekezetben, végig tartotta előnyét, és simán, egyhangú pontozással megvédte WBC-övét.

A Klicsko-Chisora meccs utolsó menete:

A visszafogott meccs után ismét fellángoltak az indulatok, a meccs utáni sajtótájékoztatón felbukkant a Klicsko-fivérek és Chisora közös ellensége, David Haye.

Először még a szavaké volt a terep, Klicsko kemény ellenfélnek mondta Chisorát, akit azonban emberileg nem tud hova tenni. A vesztes kihívó az ukrán hatalmas tapasztalatával indokolta az elbukott meccset. David Haye azonban gondoskodott róla, hogy a folytatás igazán forró hangulatú legyen.

A brit bunyós ezúttal a lobbanékony Chisorát pécézte ki magának, és addig ócsárolta, illetve hívta azonnali harcra, hogy a zimbabwei születésű öklöző végül nekiindult a teremnek, hogy szembenézzen Haye-jel, aki azonnal egy méretes ütést helyezett el Chisora arcán, majd kitört az általános balhé.

Chisora kezéből úgy kellett kicsavarni egy sörösüveget, edzőjének, Adam Booth-nak viszont a felrepedt homloka bánta David Haye indulatát.

Az esetnek lett folytatása, a verekedőkre első körben rendőrségi kihallgatás vár, illetve lehet, hogy többet nem bokszolhatnak Németországban.

Talán még a WC-deszka is repült, akkora balhé lett a sajtótájékoztatóból, 1:15-nél kezdődik a cirkusz:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik