Sport

Magyar pisztolyosok nélkül rendezik meg az olimpiát

A hatból egyik magyar indulónak sem sikerült olimpiai kvótát érő helyen végeznie a pisztolyosok között szombaton a finnországi légfegyveres Európa-bajnokságon.

A legközelebb Tátrai Miklós volt az ötkarikás kvalifikációhoz, miután 574 körrel zárta a 60 lövéses alapversenyt, s a viadal négy kvótájából az “utolsót” 576 körrel kaparintották meg. Tátrai a 32. helyen végzett, míg Csizmadia András (566 kör) az 58., Simon Attila (565 kör) pedig a 61. pozícióban zárt.

A három női magyar induló közül Karmacsi Ildikót tartották a szakemberek a kvótára legnagyobb esélyesnek, de a 40 lövésből elért 393 körös teljesítményével csak a 35. helyen végzett. Hozzá hasonlóan Szijj Katinka is 393 kört ért el, s lett a 36., míg Kovács Bálint Zsófia 392 körrel a 42. pozícióban zárt.

Az Eb hétvégi (vasárnap: női pisztoly, férfi puska) számai jelentik a sportlövők számára az utolsó kvótaszerzési lehetőséget a londoni olimpiára. A puskás-pisztolyos szakágban egyelőre két magyarnak, Sidi Péternek (puska) és Csonka Zsófiának (pisztoly) a helye biztos Londonban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik