Sport

Ez vár a Volánra a rájátszásban

Február 19-én vasárnap elkezdődik az osztárk jégkorongbajnokság rájátszása, a Sapa Fehérvár AV19 az Olimpija Ljubljanával mérkőzik meg.

Székesfehérvár a jégkorong lázában ég, nem csoda, hiszen a Sapa Fehérvár AV19 fennállása során másodszor is bejutott az osztrák hokiliga, az EBEL rájátszásába. Az ellenfél az Olimpija Ljubljana lesz.

A szlovén rivális a középszakasz utolsó fordulójában „leadta” a meccset a Red Bull Salzburg ellen, így nyerte meg magának a Fehérvári Ördögöket. Na meg egy jelentős bírságot, ugyanis a klubnak be kell fizetnie 10 ezer eurót az EBEL kasszájába, ezenfelül Hannu Järvenpää vezetőedzőt és Matija Pintaric kapust is többmeccses eltiltással sújtották.

Az Olimpija egyébként hálás ellenfélnek számít, tekintve, hogy ebben a szezonban hatból ötször is sikerült legyőzni a szlovén főváros együttesét. Az egyetlen vereség pedig emlékezetesre sikerült, tekintve hogy a Raktár utcában 7-6-ra nyert a szlovén banda.

Ami a lebonyolítást illeti, a rájátszás párharcai az egyik fél negyedik győzelméig tartanak. A Sapa a harmadik helyen zárta a középszakaszt (a hat résztvevő közül legtöbb pontot bezsebelve ebben a szakaszban!), így megkaparintotta a hazai pálya előnyét is, vagyis az első mérkőzést az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban rendezik. A továbbjutó csapat az elődöntőben a Red Bull Salzburggal vagy a Klagenfurttal küzdhet majd meg a fináléba kerülésért, amennyiben ez a Fehérvár, úgy ebben a párharcban is saját otthonában kezd.

Nincs más hátra, mint előre: felkészülni, vigyázz, kész, rajt!

Az osztrák hokiliga rájátszásának párosításai
Sapa Fehérvár AV19 – Olimpija Ljubljana
Red Bull Salzburg – EC KAC
EHC Liwest Linz – UPC Vienna Capitals
Medvescak Zagreb – HC Orli Znojmo
A meccsek időpontjai:
Február 19., vasárnap, 17 óra 30 perc
Február 21., kedd, 19 óra 15 perc
Február 23., csütörtök, 19 óra 15 perc
Feburár 26., vasárnap, 17 óra 30 perc
Február 28., kedd, 19 óra 15 perc (ha szükséges)
Március 1., csütörtök, 19 óra 15 perc (ha szükséges)
Március 4., vasárnap, 19 óra 15 perc (ha szükséges)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik