Sport

Rendeződni látszik atlétáink helyzete

A Nemzeti Sportközpontok szerint használatra alkalmas a sátras atlétikai pálya a Puskás Stadion mellett, de árajánlatot kért a fedett pályás bajnokság lebonyolítására is.

Mint ismert, Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke mondta azt korábban, hogy elmaradhat az idei összes fedett pályás hazai bajnokság, mert a versenyeket biztosan nem lehet megrendezni a Syma Csarnok melletti sátras pályán.

Az előzetes eredmények alapján megállapítható, hogy az elmúlt időszak javítási munkáinak eredményeként mára a pálya az atlétikai versenyek megrendezéséhez szükséges valamennyi előírásnak megfelel. A javítások kapcsán a Nemzeti Sportközpontok (NSK) folyamatosan egyeztetett a MASZ-szal, utóbbi szakmai javaslatokat is tett. Az elmúlt napokban soha nem látott számban sportoltak atléták a létesítményben.

Az NSK a pálya használhatóságát megkérdőjelező korábbi álláspontok miatt – annak ellenére, hogy az használható és serdülőversenyeket is rendeznek rajta – levélben árajánlatot kért a SYMA Sport- és Rendezvényközpont vezetőitől is a fedett pályás atlétikai bajnokság lebonyolítására. A rendelkezésünkre álló információknak megfelelően március első felére kértük a SYMA ajánlatát, ezzel is biztosítva az olimpiai felkészülést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik