Sport

Újabb pofonba szaladt bele a Veszprém

Az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata 30-26-ra kikapott a Csehovszki Medvegyitől a Bajnokok Ligájában.

Nem éppen a nagykönyvben megírtak szerint indult a Veszprém csehovi kalandja, ugyanis az MKB három játékosát, Renato Sulicot, Mirko Alilovicot és Morsad Terzicet nem akarták beengedni vízumproblémák miatt Oroszországba szerda este. Hajnal Csaba, a magyar klub ügyvezető igazgatójának közbenjárása kellett hozzá végül, hogy rendeződjön a helyzet, azonban a csapat így nem tudott edzeni a Medvegyi stadionjában, csak egy rövid sétával és némi videózással készült a veszprémi gárda a csütörtöki találkozóra.

Mocsai Lajos fiai kissé álmosan kezdtek, így a hazaiak gyorsan elhúztak 2-0-ra, az első magyar gólra a hatodik percig kellett várni, Sulic dobta. A Csehovszki szép lassan megint ellépett, majd mikor az MKB feljött 6-5-re, zsinórban ötöt vágva már 11-5-re ment a vendéglátó.

A mieink nem adták fel, Uros Vilovszki gólja pedig felrázta a Veszprémet, amely Császár találatának köszönhetően 13-13-ről várhatta a második félidőt.

A második harminc perc újra csapnivalóan kezdődött magyar szempontból, Carlos Pérez két gólja csak arra volt elég, hogy kettőre csökkentsük a két fél közti különbséget. Az MKB két kapusa nem sok lövést tudott kifogni, így a 42. percben már 22-16 volt az állás oda – érdekesség, hogy ekkor született a találkozó első hétméteresből szerzett gólja, Koksarov szerezte.

A hajrá felé közeledvén újra összekapta magát a Mocsai-csapat, Császárnak köszönhetően pedig feljöttünk 24-21-re. Az utolsó két percben 28-26-ot is mutatott az eredményjelző, ám a végén a hazaiak voltak a jobbak és végül négy góllal megnyerték az összecsapást.

A Veszprémnek így még sokat kell tennie a továbbjutás kiharcolásáért, az utolsó fordulóban a már csoportgyőztes Atlético Madrid látogat a Királynék városába. Az esetleges pontszerzés nyolcaddöntőt érne, ugyanakkor egy újabb vereség esetén a Veszprémnek már nem a saját kezében lenne a sorsa.

Eredmény – Bajnokok Ligája, csoportmérkőzések, 9. forduló
Csehovszki Medvegyi (orosz)-MKB Veszprém 30-26 (13-13)
Gólszerzők:
Filipov 6, Harbok 5, Dibirov 3, Kovaljov 3, Aszlanjan 3, Selmenko 3, Csipurin 3, Koksarov 2/1, Sztarih 1, Ivanov 1, illetve Császár 7/1, Perez 6, Vujin 4, Iváncsik G. 4, Gulyás 2, Sulic 1, Vilovski 1, Urban 1
Az állás: 1. (már továbbjutott) Atlético Madrid (spanyol) 14 pont/8 mérkőzés, 2. MKB Veszprém 10/9, 3. Csehovszki Medvegyi (orosz) 9/9 (265-250), 4. Füchse Berlin (német) 9/8 (241-233), 5. Kielce (lengyel) 8/8, 6. Bjerringbro-Silkeborg (dán) 0/8
Az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik